Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir karla mücadele için ekiplerin teyakkuzda olduğunu söyledi.

30 kişilik krala mücadele ekibi hazırlandığını ve 24 saat görev başında olduğunu belirten Başkan Muharrem Akdemir şunları söyledi:

ANA VE ARA YOLARI TUZLUYORUZ

Biz karlı mücadelemizi aylar öncesinden zaten planlamıştık,. Aralık ve Ocak aylarında kar yağışı olacağını hesap ederek çalışmalarımızı yapmıştık ve gerekli görevlendirilmeleri yaptık. Şu anda karla mücadele konusunda herkesin görev yeri belli. 30 kişilik bir kadroyla bu çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ifade etmiştik. Özellikle son iki gündür gerçekten arkadaşlarımız çok yoğun şekilde mesai mefhumu gözetmeden buzlanmaya karşı tedbir aldılar gece 3 den sonra da kar yağışı başladı ana arterlerden başlayarak diğer ana yolları da açarak hiçbir vatandaşımızın mağdur etmemeye özen gösterdik. Kar yağışı devam edecek meteoroloji bu şekilde bilgi verdi. Ekiplerimiz 24 Saat görevdeler ve inşallah kazasız belasız bu kar yağışını da sıkıntısız atlatacağız. Buzlanmaya karşı önlemleri almaya çalışıyoruz. Ekiplerimiz teyakkuzda.  Buzlanmalara karşı yoları tuzluyoruz.

Karla mücadele ile ilgili olarak oluşturduğumuz WhatsApp hattı var. Bu WhatsAp hattında kimin nerede görev yaptığı belli kimler nerede görev yapıyor anlık iletişim kurarak koordinasyonu sağlıyoruz. Karla mücadele çalışmaları hakkında bize bilgiler anlık olarak geliyor ekiplerimizi anında yönlendiriyoruz.

MAĞDURİYETİN YAŞANMAMASI İÇİN TEYAKKUZDAYIZ

Mağduriyetin yaşanmaması için 24 saat görev başında olduklarını belirten Başkan Akdemir, “Bizler herhangi bir mağduriyetin yaşanmaması adına gerçekten ekiplerimiz ile beraber 24 saat çalışıyoruz. Ekiplerimiz akşam dinlenmeye dair kitap bulamadılar. Ona göre vardiyalarını da ayarlayarak bu çalışmaları halk adına mağduriyetini gidermek adına yükümlülüğümüz var zaten. Bu yükümlülüğü yerine getirmek için özenle çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi