Zonguldak Bakkallar Odası Başkanı Kadir Habiboğlu:

“Ekmek krizi geçici”

Zonguldak Bakkallar, Kantinciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, fırıncılar tarafından bakkal iskontosunun düşürülmesi nedeniyle ortaya çıkan tabloyu değerlendirdi.

Bazı mahalle bakkallarının ekmekteki bayi iskontosunun düşürülmesi nedeniyle ekmek satışından imtina etmeye hazırlandıklarına ilişkin sorumuzu yanıtlayan Habiboğlu, “ Bu, yılbaşına kadar düzelmesini beklediğimiz geçici bir durumdur. Konu, her iki esnaf kesiminin maliyet artışlarından kaynaklanıyor. Bilindiği gibi, piyasadaki dalgalanma nedeniyle ekmek maliyetindeki girdiler yüzde 40-yüzde 50 civarında artış gösterdi. Aynı şekilde bakkal esnafımızın ekmek satışında kullandığı poşet fiyatlarında da yüzde 70’e varan artışlar oldu. Maliyet yükselmesi her iki esnaf grubunu da etkilediğinden ortaya böyle bir tablo çıktı. Biz, oda olarak üyelerimizin mağdur olmaması ve sorunun çözümü için gerekli girişimleri yapıyoruz.

Bilindiği gibi, Bakanlık tarafından ekmek fiyatlarına tavan ücret konulmuş bulunuyor. Buna göre, fırıncı esnafının zam talebi Zonguldak’ta kabul edilip, onay için bakanlığa gönderilmiş durumdadır. Bizler de, Zonguldak Bakkallar Odası olarak gerek federasyon, gerek konfederasyon düzeyinde bakkal esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi yönünde çaba gösteriyoruz. Üyelerimizin mağduriyetinin kısa sürede giderilmesini için çözüm üretilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi