Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Ali Topaloğlu elektrik doğalgaz ve akaryakıt zamlarına tepki gösterdi.Bu yapılan zamları çok yüksek olduğunu ve derhal geri alınmasını talep ettiklerini belirten Topaloğlu, şunları söyledi:

"Özellikle yeni yılın gelmesiyle birlikte tüketicilerin temel ihtiyaçlarını doğrudan ilgilendiren ve diğer gıda ürünlerine zammına sebep olacak şekilde elektriğe, doğalgaza ve akaryakıt fiyatlarına çok yüksek oranda zamlar yapılmıştır. Bu zamlarla birlikte aslında kamuoyunda beklenen işte doların düşmesi ile birlikte fiyatların ineceği beklentisine girilmişken,  bırakalım indirimi bu fiyatların yükselmesi ile birlikte bütün ürünlerde çok daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalınacaktır.
Özellikle yoksul ve dar gelir tüketicilerimiz, asgari ücret çalışan tüketicilerimiz bu nedenle gerçekten temel ihtiyaçları karşılamakta zorlanacak ve  çocuklarının sağlıklı beslenememesi yönünde ciddi sıkıntılar yaşayacaklardır.Bu anlamda bu yapılan zamlar çok yüksek. Bu zamların derhal geri alınmasını talep ediyoruz ki bu zamların geri alınmasıyla birlikte belki marketlerde ve  pazardaki fiyatlar daki bir miktar indirim olup vatandaşların belki biraz daha rahat nefes alması, temel gıdaya sağlıklı bir şekilde ulaşması sağlanabilir. Yılbaşının bu şekilde zamlarla girilmesi gerçekten çok bizleri üzmüştür. Biz yoksul tüketicileri gerçekten çok zor durumda sokmuştur. Verilen asgari ücret aslında kaşıkla verip kepçeyle bir başka deyimle geri alınmıştır. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bunun için de şu ana kadar mücadelemize devam edeceğiz"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi