Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Sedat Güngör, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle halkın, bu şehirde yaşayan insanların maddi, manevi zararlarını kim telafi edecek" diye sordu.

Devletin ve Devlet adına görev yapan herkesin, her kurumun aslı ve de en önemli görevi, her şartta, Milletin huzur ve mutluluğu için çalışmak, Olabilecek sorunlara karşı önceden planlayıp, tedbir alarak vatandaşı mağdur etmemek olduğunu belirten Sedat Güngör şunları söyledi:

"Zonguldak son iki kar yağışında da, Kar dan ziyade Başken Elektrik Dağıtım şirketinin beceriksizliği yüzünden büyük mağduriyet yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor.Bu halkın, bu şehirde yaşayan insanların maddi, manevi zararlarını kim telafi edecek. Devletin ve Devlet adına görev yapan herkesin, her kurumun aslı ve de en önemli görevi, her şartta, Milletin huzur ve mutluluğu için çalışmak, Olabilecek sorunlara karşı önceden planlayıp, Tedbir alarak vatandaşı mağdur etmemektir.Hayatın her safhasında Nimet, Külfet eşitliği, Adalet açısından çok önemlidir. Enerjisa eğer yeterli alt yapı yatırımlarını zamanında gerektiği gibi, gerektiği kalitede yapsaydı, Gerektiği kadar da İşin ehli çalışanı bulundursaydı, Bu gün yaşananların hiç biri yaşanmazdı.Elektrik dağıtımının sadece Rantını yemek değildir esas gaye. Aslolan kaliteli ve kesintisiz hizmettir. Kimse kusura bakmasın, Eğer Nimetini yiyorsanız, Külfetine de katlanacaksın. Burada millete ve kurumlara düşen görev, Elektrik arıza ve kesintilerinden doğan zararlarını tespit ederek,İlgili Şirkete Fatura etmektir.Bu ülke eğer hukuk devleti ise,Bağımsız mahkemelerimizde gereğini yapacaktır inancındayım.Burası muz cumhuriyeti değildir. Açma, kapama, Okuma, yazma Vb. Bir sürü ücreti milletten alacaksın, oh ne ala,Sonrada iki özür mesaji ile işi halledeceksin.Yok öyle yağma.Vatandaş sorumluluğunu yerine getirmediğinde siz attığı özür mesajına göremi hareket ediyorsunuz,Yoksa hemen cezamı kesiyorsunuz.Buradan Devleti yönetenlerimize de sesleniyorum. Bu millet, Devletin Şefkatlı ve Merhametli kanatları altından,Sermayenin İnsafına terk edilmemeli.Millet adına gereken yapılmalı. Herkes ve her kurum millete karşı sorumludur ve de sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Enerji SA sınıfta kalmıştır." (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi