Memur Sen bünyesinde emekli Memurlar için emekli Memur Sen adında yeni bir sendika kuruldu. 
Sendikanın Zonguldak temsilcisi Öğretmen emeklisi Ahmet Kaya Emekli Sen Zonguldak Şube Başkanı Yetki belgesini Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar’dan aldı.


Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Türkiye’deki emek hareketinin en büyüğü ve en güçlüsü olan Memur Sen kurulduğu günden bugüne emek ve ekmek mücadelesi noktasında mücadelesine devam etmektedir.

Bu kapsamda gelinen süreç içerisinde memur arkadaşlarımızın çalışırken 2001 yılından bu yana aldıkları sendikal hak kapsamında emekli olduklarında Sendikacılık noktasında mahrum kaldıklarını gördük.

Bu bağlamda Memur Sen’imiz Türkiye’de yaşayan nüfusun oldukça büyük çoğunluğunu oluşturan 13 milyon emeklimiz noktasında onlarda örgütlü ve güçlü bir toplumdur.

Bu kapsamda yeni bir oluşum başlatarak emekli Memur Sen sendikamızı Türkiye genelinde faaliyete geçirdik.

Buradaki amacımız çalışan memurlarımız çalışırken yoksulluk sınırının altında bir maaşla çalıştılar. Ama emekli olduklarında yoksulluk sınırının da altında olan maaşları açlık sınırının altına düşmüştür.

 Açlık sınırının altında maaş alan emeklilerimizin Yaşam mücadelesine destek vermek için sorunlarını ve sıkıntılarını ortadan kaldırmak için Türkiye genelinde oluşturulan emekli Memur Sen Sendikamızın Zonguldak temsilciliğini de oluşturduk.
Zonguldak temsilcimiz Ahmet Kaya’yı başkanlığında oluşturulmuştur” dedi. 


Emekli Memur Sen Zonguldak il temsilcisi Ahmet Kaya, 13 milyon emeklinin hakkını aramak için mücadele edeceklerini söyledi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi