Geçim sıkıntısı çeken emekliler artık torunlarına harçlık veremez duruma geldi.

Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş, emeklilerin aldığı maaşı az bulduklarını ve geçim sıkıntısı çektiklerini belirtti. 
Hüseyin Memiş yaptığı açıklamada, hayat pahalılığı yüzünden torunlarına harçlık veremediğini belirterek şunları söyledi;
“Emeklinin sesini duyun beyler bugün 150 bin kişi 1000 TL’nin altında maaş alıyor. Emeklinin yüzde 90’ı açlık sınırının altında maaş alıyor. Bunların elektrik su, doğal gazi, kömürü telefonunu bu aldığı maaş yeterli mi sizce beyler? Allah aşkına bunların çoluk çocuğu olanları var. Bunlar bu maaşlarla nasıl geçinecek? Hayat pahalılığı almış başını gidiyor. Pazara, markete giremiyor emekli. Çiçek yağları 28,29 TL’den 38,39 TL olmuş. Zeytin 40 TL, peynir 30 TL, emeklinin sabah kahvaltısında zeytin varsa peynir yok, yumurta yok, tereyağı yok. Emekli açlığa mahkum olmuş. Sanki bir sene oruç tutuyor. Lütfen bizlere bir çare bulun beyler. Çoluk çocuğumuza harçlık veremiyoruz. Torunlarımızdan kaçıyoruz. Bizler devletimizin milletimizi seviyoruz, bizler devletimiz için alınteri Göznuru döktük. Lütfen sesimize kulak verin verin. Bizleri bu cendereden kurtarın. Bizler açığız o yüce peygamberin sözüne kulak verin, ‘komşusu açken tok olan kişi bizden değildir.’ Allah şifa tini nail etsin.”
(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi