Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Merkez Teşkilat Sekreteri ve Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, "Emeklilere intibak yasasının çıkması, Bayram ikramiyelerinin artması ve sağlıkta katkı paylarının kesilmemesini talep ediyoruz" dedi.%5 zamdan memnun olmadığını da ifade eden Mustafa Sarıoğlu şunları kaydetti:

AÇLIK SINIRININ ALTINDA KİMSE MAAŞ ALMAMALI

"Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı ve Genel Merkez Teşkilat Sekreteri olarak bence aylardır yıllardır iktidar ve muhalefet milletvekillerimize emeklilerin zamları ile ilgili yazılı ve sözlü taleplerimizi bildiriyoruz. Özellikle Zonguldak Milletvekillerimiz aracılığı ile Sayın Bakanımız ile görüşürüyoruz ve görüşmelerimiz devam edecektir. Şimdi intibak yasası ile ilgili bir teklif hazırladık. devletin belirlediği bir açlık sınırı var taban açlık sınırı olsun ve açlık sınırında altında başka hiç kimse maaş almasın ve herkes ödediği prim gün sayısına göre intibak yasası çıksın istiyoruz. Talebimiz bu."

SAĞLIKTA KATKI PAYLARI KESİLMEMELİ

Sağlıkta katkı paylarını kesilmesini talep ettiklerini belirten Mustafa Sarıoğlu, "Ayrıca sağlıkta kesilen katkı paylarının kesilmemesi veya asgariye indirilmesini istiyoruz. Biliyorsunuz gençlikte sık doktora gidilmiyor ama yaşlılar olarak sürekli doktora gitmek durumundayız. Devlet hastanelerinde anında görüntülü olamadığı için arkadaşlarımız özel hastanelere  gidiyor ve özel hastanelerde %200'e kadar ilaç katkı payları çekiyor mağdur ediliyoruz ki zaten mağduruz." dedi.

BAYRAM İKRAMİYELERİ 1400 LİRA OLMALI

Bayram ikramiyelerini 1400 lira yükseltilmesini hissettiğini belirten tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, "Onun dışında bayram ikramiyeleri ile ilgili biz kanun teklifi hazırladık, 1400 liraya çıkartılmasını talep ettik,ve asgari ücret arttıkça da asgari ücretin artışı şeklinde ikramiyelere yansımasını istedik. Görüşmelerimiz devam ediyor." şeklinde konuştu.

YÜZDE 5 ZAMDAN MEMNUN DEĞİLİZ

%5 zamlardan memnun olmadığını ifade eden Mustafa Sarıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Son verilen zamlarla ilgili de tabii memnun değiliz, şöyle memnun değiliz, pazarda enflasyon en az %30 olmasına rağmen TÜFE düşük göstererek bize az veriliyor. Yani pazar da %30 enflasyon var ama devlet istatistik enstitüsü'nün bellediği TÜFE ne hikmetse sıfır gösteriliyor. Onun için %5  yeterli değildir." 

DIŞ GÜÇLER ÜLKEMİZİN GELİŞMESİNİ İSTEMİYOR

Ayrıca dış güçlerin ülkemizin gelişmesini istemediklerini belirten Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı;'Biz her şeyden önce şunu da dikkate alıyoruz Dünya'nın ve Türkiye'nin durumunu dikkate alabiliyorsunuz dış güçler ülkemizin ilerlemesini ve güçlenmesini istemiyorlar. Sürekli ülkemizle uğraşıyorlar. Onun için biz de emekliler olarak ağırbaşlı ve sakin bir şekilde dikkatli gelişmeleri izliyoruz.Taleplerimizi yazılı ve sözlü Sayın Milletvekillerimize ve Bakanımıza arz ediyoruz iletiyoruz. Allah ülkemizi dış güçlerden korusun bir arada herkese saygılar sunuyorum"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi