Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Memiş Zonguldak’ın her geçen gün yalnızlaştığını, göçün arttığını artık emeklilerin de Zonguldak’ı terk ettiğini söyledi.

Zonguldak'ta emeklerin çalışandan daha fazla olduğunu ve bunun nedenini de iş sahalarının kapanması olduğunu belirten Türkiye Emekliler Derneği Şube Başkanı Hüseyin Memiş, şunları ifade etti:

ZONGULDAK ÖLÜ ŞEHİR HALİNE GELİYOR..

“Zonguldak'ta emekli sayısını çalışanlar daha fazla olmasının sebebi iş sahalarının kapanması, maden sahalarının kapanmasıdır. Zonguldak ölü şehir haline geliyor. Zonguldak artık emekli kenti bile değil çünkü emekli de göç ediyor Zonguldak'tan. Emekli de kaçıyor Zonguldak'tan. Emeklinin askerden gelmiş oğlu öğretmen atanamamış kızı var, tabi ki Zonguldak’ı terk ediyorlar, torunları var emeklerimizin emekliler sadece iki kişiden ibaret değil ki. Bunları göz önünde bulundurmaları lazım. Zonguldak hepten yalnızlaşıyor. Böyle giderse emeklisi de kalmayacak çalışanı da kalmayacak. Bunun günahını kim çekecek. Sendikalar niye onlar uğraşmıyorlar. Sivil toplum örgütlerimiz var, neredeler bunlar” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)


Editör: Haber Merkezi