Tüm işçi emeklileri dul ve yetimleri Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, Genel Başkanları Satımış Çalışkan'ın TBMM'de iyi Parti'nin meclis grubunda konuştğunu söyledi.
Mustafa Sarıoğlu yaptığı açıklamada Genel Başkan Satılmış Çalışkan'ın meclis kürsüsünden hitap etmesinin çok önemli olduğunu belirterek iyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür etti.
Tüm işçi emeklileri dul ve yetimleri Derneği Başkanı Mustafa Sarıoğlu yaptığı açıklamada emekliler olarak açlık sınırının altında yaşadıklarını belirterek şunları ifade etti.
"Genel Başkanımız Sayın Satılmış Çalışkan İYİ Parti Genel Başkanı sayın genel başkanı Meral akşener'in daveti üzerine meclis kürsüsünden bugün milyonlarca emeklinin sorunlarını dile getirdi. İntibak yasası olmak üzere açlık sınırının altında maaş alan emekli arkadaşlarımızın sorunlarını biz yazılı sözlü sürekli milletvekillerimize ilgili Bakan, Sayın cumhurbaşkanımıza iletiyoruz ama şu ana kadar sonuç çıkmadı. Artık emekliler Kendi sorunlarını grupların davet üzerinde meclis kürsüsünden sayın genel başkanım konuşmaya başladı. bundan sonra da memleketini, milletini bayrağını seven gruplar davet ettiğinde gidecektir konuşacaktır yalnız . Emeklilerinin sorunlarını dile getirecektir çünkü genel başkanım da siyaset yapmıyor emeklilerinin sorunlarını o meclis kürsüsünden milletin kürsüsünden dile getirdi.  bugün Türk milletine ve milyonlarca emekliye hitap etti. bütün siyasetçiler da duymuş oldu. Ben siyasetçilerin dikkatini çekiyorum milyonlarca emekli ve ailesi 25-30 milyon insanın açlık sınırının altında maaş alıyor, onun için bir an önce intibak yasamızın çıkması lazım. Türkiye'deki bütün emekler meclisten haber bekliyor. Yasaların çıkmasını istiyor. Bugün Sayın Meral Akşener'in daveti üzerinde İYİ Parti grubundan milyonlara hitap etti genel başkanım, bundan sonra meclis kürsüsünden emekliye kim saygı duyuyorsa, milyonlarca emeklinin derdini kim dinleyecekde, kim sahip çıkacaksa genel başkanım HDP hariç tüm grupların kürsüsünden dertlerimizi dile getirilebilir. Millet Meclisi'nin kürsüsü milletin kürsüsüdür. Zonguldak'ta 160.000 emekli var . Emekliler adına genel başkanıma ve genel başkanı mı o meclisin kürsüsünden dertlerimizi dile getirme fırsatı veren genel başkana da teşekkür ediyorum. Öbür grupların da dikkatini çekiyorum saygılar sunuyorum"

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi