Milletvekili Uçar’dan Karaman Beledisi'ne ye alınan işçi alımıyla ilgili konuştu

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar; geçtiğimiz aylarda Karaman Belde Belediyesine alınan üç işçi ile ilgili ilk defa açıklama yaptı.

Uçar, "Belediye başkanımız bireysel olarak alım yapmamıştır. Eğer yasal bir engel olsaydı GBT'sinde çıkardı ve almayın derlerdi” dedi. 

Zonguldak'ın merkez ilçeye bağlı Karaman belde belediyesine geçtiğimiz aylarda alınan üç işçi ve daha sonra feto bağlantısı olduğu iddiasıyla çıkartılan işçilerle ilgili açıklama yapan Milletvekili Uçar; “Karaman Belediye Başkanımız alacağı personel ile ilgili İŞKUR üzerinden ilana çıkmış. Müracaat edenlerin içerisinden 3 kişiyi işe almışlar. Bunların İŞKUR tarafından GBT’si yapılmış, Belediye Başkanına bildirilmiş. Belediye Başkanı bireysel olarak alım yapıyorum dememiş. İŞKUR üzerinden bütün yasal süreçleri işleterek alımı yapmış. Eğer şahıs ile ilgili böyle engel bir durum vardı ise zaten Belediye Başkanı alamaz. Bunların hepsi İŞKUR ve Emniyet üzerinden yapılan süreçlerdir. Eğer yasal bir engel olsaydı GBT'sinde çıkardı, almayın derlerdi. Belediye Başkanını kasti şekilde olduğuna inanmıyorum, kendi inisiyatifinde alsaydı söylenenlere katılırdım. Bir alım yapılmış ve sonrasında gereken yapılmış” dedi.

Partimizde hainler var..

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar; ''Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın artıları eksileri vardır ama partimizde de hainler vardır'' dedi.

Partimizin yöneticilerini kıskananlar var diyen Milletvekili Hamdi Uçar; “Gizli ve aramızda kalması gereken bilgiler birilerine servis ediliyor dedi.


Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın  geçtiğimiz günlerde partimizde hainler var açıklamasına Milletvekili Hamdi Uçar, destek vererek bunu engelleyecek  ve temizleyecek olan Parti İl başkanıdır ''dedi

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın  partimizde hain var sözlerine destek veren açıklama yapan Milletvekili Hamdi Uçar; “  Örgütsel yapıların tamamın içerisinde bir savaş, mücadele vardır. Siyasetin içerisinde bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Geçmişte bunlar olmuş, hazmedemeyenler, içine sindiremeyenler olmuş. Camianın içerisinde zaman zaman yapılan toplantılarda mahrem ortamlarda içimizde yapılan konuşmaları dışarıya sızdırmak çok doğru ve etik değildir. Belediye Başkanımızda içlerinde yapılan konuşmaları dışarıya sızdıranları hain olarak görmüş. Evet bunlar hainlik yapmıştır, doğrudur. Biz burada gizli bir ortamda birşeyler ifade etmişsek sır gibi kalması gereken konuşmaları tutup dışarıya servis etmek, lanse etmek bu camiaya hainliktir. Eleştiriler elbette yapılır ama işin özüne bakmak gerekiyor. Biz burada 3 tane milletvekili arkadaşımızla birlik beraberlik içinde çalışmaya özen gösteriyoruz. Çünkü geçmişte yaşanılan bir süreç var, kimse saklayamaz. Bu kavgadan Zonguldak hep kaybetti. Biz bu hassasiyeti bilerek hareket ediyoruz. Belediye Başkanlarımızla uyumlu, ekip ruhu içinde çalışmak istiyoruz. Ama bunu çekemeyen insanlar var, camianın dışında da muhalefet eden insanlar var. Zaman zaman kongre dönemlerinde, atamalarda fikir ayrılıkları elbette oluyor. Ama biz büyük bir teşkilatız. Ortak bir nokta da karar alıyoruz. Belediye Başkanımızın hassasiyet gösterdiği konu, grubun içinde olup konuşmaları dışarıya sızdıranları hain demiştir, doğrudur”

UÇAR; ÇEKEMEYENLER VAR

Yapılan çalışmaların ve başarıların birileri tarafından çekemeyenler var diyen Uçar; “Zonguldak’ta yıllardır yapılan çalışmalar yapılıyor ve bunları çekemeyen bir takım güçler rahatsız olmaya başladılar. Merkezi hükümetin desteği, belediyenin katkısı yok, Milletvekillerinin alakası yok dediler. İşin özü, Belediye Başkanı çalışıyor. artıları, eksikleri vardır, bizimde vardır. Zonguldak şantiyeye döndü. İnşallah önümüzde ki günlerde Zonguldak'ta çalışmaların bitirilmesiyle açılışları yapacağız” 

Uçar; İL BAŞKANI GEREKENİ YAPACAKTIR

Partideki hainlerin il başkanın tarafından temizlenmesi gerektiğini söyleyen Uçar;“Hainlik olarak bir isim zikretmemiz doğru değil. Bunu bulacak olanda teşkilatın başında ki kişidir. Ben Milletvekili olarak hepsini kucaklamak zorundayım. Ama partinin bir disiplin heyeti var. Böyle bir hainlik yapacak kişilere müdahale edecek yetkili kişi İl Başkanıdır. İl Başkanı hainlik yapan, disiplin suçu işleyen kişileri bulup gereğini yapacaktır” dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi