Kilimli Gençlik Merkezi, vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizin anısına çok özel bir video hazırladı

Kilimli Gençlik Merkezi tarafından 24 kasım Öğretmenler Günü anısına; vefat eden ve şehit olan Öğretmenlerimizin anısına çok özel bir video hazırlandı.
Hazırlana videoda Kilimli ve Zonguldak ile ülke genelinde bugün hayatta olmayan veyanhutta şehit olan öğretmenlerin resimleri ve hayat hikayelerinden kıs a kesitler yer alıyor.
,

RUHLARI ŞAD OLSUN
Kilimli Gençlik Merkezi'nden yapılan açıklamada,  24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle vefat eden ve şehit olan öğretmenlerimizin anısına hazırlamış olduğumuz videoyu sizlerin beğenisine sunuyor,başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk VE tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlarız" denilerek şu bilgiler verildi:

YIL 1965 YER KAPUZ EMİRGAN RAMPASI
O zaman ki adıyla Erkek Enstitüsünde görevli 3 Öğretmen 3 Öğrencisiyle birlikte tamir ettikleri aracın test sürüşü esnasında Kapuz Emirgan bayırındaki 100 metre yükseklikteki falezlerden uçuruma yuvarlandılar. Kazadan 2 Öğretmen yaralı kurtulurken aracı süren Motor Bölümü Öğretmenlerinden Mustafa Küçüktürer ve 3 Öğrencisi eğitim ve görev aşkıyla şehadete erdiler.
YIL 1994 YER TUNCELİ
Akşam yemeğinde bir araya gelen 6 Öğretmen Rüstem Şen,Metin Kaynar,Vedat İnan,ALİ İhsan Çetinkaya,Buminhan Temizkan ve Mustafa Karınca lojmana yapılan baskın sonucu kurşuna dizilerek can verdiler.
YIL 1993 YER BİTLİS-DÜZKÖY
Bayram ve Yasemin Tekin Öğretmenler, karnında 8 aylık çocuğu ve 3 yaşındaki kızları ile birlikte ailece katledildiler.
YIL 1993 YER DİYARBAKIR
Tekirdağlı Genç,yeni atanmış Neşe Öğretmen,babası Hasan ALTEN İLE Birlikte hainlerin saldırısı sonucu şehit edildiler.
YIL 1990 YER MARAŞ
Emekli olmasına rağmen görevine gönüllü köy okullarında devam eden Hanifi Çakallıoğlu aynı kaderi paylaşanlardan.
YIL 1993 YER DİYARBAKIR
Ayşe ve Numan Konakçı çifti evlendiler,yeni görev yerleri olan Diyarbakır Bismil'deki gençleri geleceğe hazırladılar,kendi sonlarını bilerek...
YIL 2017 YER BATMAN-KOZLUK
Bir yaz günü karneleri dağıtmış okul çıkışı şehadete yürüyen Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz Öğretmenler...
Ve daha niceleri...
Gazilik ünvandır, şehitlik nişan bir kara sevdadır, bayrakla vatan anlayışla görevlerini yapan göklere kanat çırpan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları Şad Olsun!!"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi