Başkent EDAŞ’ın,  kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamayı amaçlayan ve çalışmalarına Mayıs ayında başlanan “Zonguldak Metropolitan Enerji İyileştirme Projesi”nde sona yaklaşıldı.

      Başkent EDAŞ Zonguldak’ta mevcut şebekeyi iyileştirmek amacıyla gerçekleştirdiği yatırım çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. 2018 yılında Zonguldak genelinde toplamda 67 milyon TL’lik yatırım yapılması planlanırken, İyileştirme Projesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. Başkent EDAŞ, özellikle Mayıs ayında tesisine başlanılan ve Zonguldak Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerini kapsayan Enerji İyileştirme Projesi ile TOKİ Üzülmez ve İncivez Projeleri, 69 Ambarları Kamu Binaları Projeleri gibi yeni projelerle de enerji ihtiyacı karşılamayı, Türkiye Taşkömürü Kurumu ve mevcut 200 bin müşterisine kesintisiz ve güvenli elektrik vermeyi hedefliyor.

     2018 yılı için planlanan yatırımların büyük bölümü gerçekleşirken, enerjilendirme çalışmaları da başlamış durumda. 

     Kazı güzergâhlarında kaplama çalışmaları; karayolları ve ilgili belediyelerle yapılan protokol gereği karayolları sorumluluk alanındaki yollarda Başkent EDAŞ tarafından, Zonguldak ve Kozlu Belediyeleri sorumluluğundaki yollarda ise belediyeler tarafından gerçekleştiriliyor. Kaplama çalışmalarının bir kısmı tamamlanmış durumda. 

      Zonguldak Valiliği koordinasyonunda, ilgili belediyeler, kamu kurumları ve Başkent EDAŞ işbirliği ile yürütülen proje tamamlandığında, 3 merkez ilçeyi besleyen TEİAŞ trafo merkezleri arasında alternatif besleme olanağı sağlayan hatlar ve dağıtım merkezleri de tesis edilecek.

     Proje süresince yapılacak enerji verme çalışmaları sırasında planlı ve bildirimli enerji kesintileri yaşanabilecek olup, Başkent EDAŞ yetkilileri vatandaşların kesintilerden etkilenmemesi için üst düzeyde özen göstermektedir. 

         HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi