Elektrik kesintileri nedeniyle engellilerin kullandığı cihazlar çalışmadı, engelliler mağdur oldu.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, elektrik kesintileri sebebiyle özellikle engellilerin çok olumsuz etkilendiğini, cihazların çalışmadığını belirterek tepki gösterdi.

Engellilerin elektrik kesintilerinden normal vatandaşa göre iki kat daha fazla etkilendiklerini ve Enerji-Sa'nın bir daha böyle kesintiler için önlem alması gerektiğini ifade eden Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin şunları söyledi:

ELEKTRİK KESİNTİLERİNDEN EN ÇOK ENGELLİLER MAĞDUR OLDU

"İlimizde bilindiği gibi hava şartlarının ağır geçmesi sebebiyle hem  ulaşımda ve hem de elektriklerin kesilmesi nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşandı. Tabii ki ağır kış şartlarına istinaden ulaşım yönünde belediye başkanlığımızın yapmış olduğu çalışmalar sonucu yollar açılması bir ara sokaklara girilmesine bitti evde kalmamızın önüne geçilmiş olduğu ancak bu günler içinde elektrikte yaşanan kesinti gerçekten engellilerimizin çok mağdur etti şöyle ki;

Bilindiği gibi elektrikli cihaz kullanan engellilerin elektrik kesintisi sebebiyle cihazlarını çalıştıramadılar ve büyük sıkıntı. Enerji-Sa'nın hatlarının kesilmesi neticesinde olan bir olaydı bu.bunun daha erken halledilmesi için gerekli çalışmaların daha hızlı yapılması gerektiğine inanıyorum. İnşallah Enerji-Sa böyle bir olayda gerekli çalışmaları ve önlemleri alarak insanların mağduriyetini engellemeli. İnanıyorum ki böyle olursa ağır şartlarda Enerji-Sa bundan dersini çıkarmıştır. Çünkü bu yaşanan mağduriyet Enerji-Sa içinde bir acı bir tecrübe olmuş oldu.ben bu anlamda Zonguldak'ta eziyet çeken mağduriyet yaşayan tüm engelli kardeşlerimize tekrar geçmiş olsun diliyorum İnşallah bundan sonra daha iyi günlerde havaların düzelmesi neticesinde yaşantılarımız da devam edeceğiz”

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi