ENGELLİLERE 3600 EK GÖSTERGE VERİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE SUNULDU 
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, "Engellilere 3600 ek gösterge verilmesi hakkındaki kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu" dedi.Engellilerin 3600 ek göstergeyi hak ettiklerini belirten Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin şunları ifade etti:Engellilere 3600 Ek Gösterge Verilmesi Hakkında Kanun Teklifi Mecliste! Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde öğretmen, polis, sağlık çalışanları ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi için mücadele ettiklerini belirten İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, engelli vatandaşlarımızın da aldıkları emekli maaşlarıyla geçinemediklerini ve emeklilik sonrası çalışma imkanlarının da bulunmaması nedeniyle 3600 ek gösterge üzerinden emekli edilmelerinin yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracağını belirtti.
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA SUNULAN TEKLİF ŞÖYLEDİR:
Kamuda görev yapan engelli personeller, engellilik oranları ve prim gün sayılarına göre değişiklik gösteren hizmet sürelerinde en erken 15 en geç ise 20 yılda emekli olmaktadırlar.İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda engelli vatandaşlarımız aldıkları emekli maaşları ile geçimlerini sürdürmekte zorlanmaktadırlar. Emeklilik sonrası herhangi bir işte çalışma olanağı da bulunmayan engelli emeklilerimizin, emekli edilirken 3600 ek gösterge rakamı üzerinden emekli edilmeleri ile maaşlarında oluşacak artış, bu vatandaşlarımızın yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştıracaktır.

MADDE GEREKÇELERİ
Madde 1- Madde ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53. maddesine eklenen bir fıkra ile kamuda görev yapan engelli vatandaşlarımızın 3600 ek gösterge üzerinden emekli edilmeleri amaçlanmıştır.
Madde 2- Yürürlük Maddesidir.
Madde 3- Yürütme Maddesidir.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“Bu Kanun kapsamında çalışan engelli personel hakkında,bu Kanuna ekli (I) sayılı Ek Gösterge Cetvelinde belirtilen 3600’den düşük ek gösterge rakamları, 3600 olarak uygulanır.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi yetim kurulu olarak Engelliler için hayati Önem taşıya bu Kanun teklifinin hayata geçmesi noktasında tüm Engelliler adına Mecliste Gurubu bulunan Siyasi Parti Millet vekillerinin bu teklife destek olmalarını istiyoruz.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi