Zonguldak'ta 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerle kutlandı.

Madenci Anıtı önünde engelliler toplanarak Valilik önüne kadar Kilimli Atatürk Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde kortej yürüyüşüne gerçekleştirdiler.
Kortej yürüyüşüne  çok sayıda engelli okulları öğrencileri ve öğretim görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Valilik önünde sona eren kortej yürüyüşü sonrası anıta çelenk sunumu töreni düzenlendi.

Tören'e Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim alan, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Veli Köktürk
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, AK Parti İl Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Akkaya, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk MHP Merkez İlçe  Başkanı Süleyman Erbay ile il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Zafer Zafer Partisi milletvekili adayı Oğuzhan Turan, Çatalağzı Engelliler Derneği Başkanı Özcan Albas, engelliler ve elimizde engellilere yönelik eğitim veren okulların idarecileri ve engelli öğrenciler katıldı.


MHPDEN ÖRNEK DUYARLILIK

MHP il ve ilçe yöneticilerinin hem koryeje ve hemde törene kalabalık şekilde katılması takdirle karşılandı.

Törende Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin anıta Çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal marşı'mız okundu.
Bu esnada İstiklal Marşımız Özel Eğitim meslek Okulu 3.
Kademe öğretmenleri tarafından işaret dili ile okundu.

Törende konuşan Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin  engellerin sağlık kurulu raporları sıkıntısını devam ettiğini ayrıca bakım parası konusunda engellinin birlikte yaşadığı ailesinde değil kendisinin gelirinin esas alınması gerektiğini ifade ederek sorunu düzeltilmesini istedi.
Şirin ayrıca engelli öğretmen atamaları ve  Filyos Liman inşaatında 150 engellinin istihdam edilmeye başlanması sebebiyle mutlu olduklarını söyledi.
 

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz