Zonguldak Valiliği Proje Ofisi tarafından koordinasyonu yapılan destek teşvik kredi ve garantörlük ile ilgili girişimci ve girişimci adaylarına kurumların destek mekanizmalarının anlatılması adlı bilgilendirme semineri verildi.

Seminere, KOSKEB, İŞKUR, Kredi Garanti Fonu ve SGK temsilcileri katıldı. 

Toplantıda Kamu kurumlarının engellilere yönelik yaptıkları vergi indirimi, destek, emeklilik, iş kurma ve istihtam konularında sağlanan destekler bilgilendirildi.

Zonguldak Valiliği proje izleme ve değerlendirme ofisi sorumlusu Ali Doğu toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Sayın valimizin talimatı ile bir yaklaşık bir aydır ilçelerdeki ticaret ve sanayi odaların da girişimci ve girişimci adaylarına devlettin hibe destek Kredi mekanizmalarını anlatıyoruz. Bununla ilgili konuşmalar yapıyoruz ve bilgilendirmeler yapıyoruz. Bu bilgilendirmeleri özellikle KOSGEB, İŞKUR Kredi Garanti fonu ve Sosyal Güvenlik Kurumu temsilcilerdi katılıyor. Yine Sayın valimizin talimatıyla ilimizde bulunan engellilere yönelik kamu kurumlarının ne gibi avantajlar sağladığı, ne gibi destekler Sağladığı ve nasıl hibe mekanizmalarının, destek mekanizmalarının olduğu yerde bir çalışma yapılması talimatını aldık. Daha doğrusu Zonguldak'taki engellilere Kamu kurumlarından ne gibi avantajları sağladığını sizlere anlatmak için buradayız ve bu toplantıyı düzenledik. Öncelikle Zonguldak ticaret ve sanayi odasına teşekkür ediyoruz bu salonu bize tahsis etiği ve bu imkanı bize sağladığı için. Tabii ki Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi başkanı Hüseyin Şirin başkanımız var sizin özellikle ulaşmanıza bize yardımcı olan birisi ve kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi başkanı Hüseyin Şirin, Engelleri tanınan haklar ile ilgili verilen seminerde Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a ve ilgili kurumlara teşekkür etti.

Şirin, “Engelli vatandaşlarımız bazı noktalarda bilgiler alamıyorlardı. Bu bilgelerden faydalanmak için Sayın valimizin Bu toplantıya düzenlemesine ben gerçekten çok önemsiyorum ve önemli buluyorum. Bu toplantıların sıklıkla yapılmasını bekliyoruz. Ben tekrar Sayın Valimize ve bize burada bilgilendirme yapacak olan görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum ve buradan alınacak bilgilerle de inşallah bundan sonraki izleyeceğimiz yolda sizlere Işık olacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Toplantıda kamu kurumları engellilere hakları konusunda bilgilendirdiler.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi