Zonguldak’ta otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Keleşsan  Firması’nda  engelliler için ‘Fiat Engelsiz Hareket Projesi’ kapsamında  üretilen test sürüş araçların tanıtımı yapıldı. Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin ve üyelerinin katıldığı tanıtım programında üretilen araçlarda engelliler tarafından test sürüşü yapıldı.

Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için özel aparatlı araçlarının tanıtımı yapan Fiat Engelli Hayat Projesi Danışmanı Adem Kuyumcu, şunları söyledi: “Engelli arkadaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için ‘Fiat Engelli Hareket’ sloganı  ile  özel araçlar üretildi. Bu proje üzerinde 3 yıldır çalışıyoruz. Her yıl ortalama 50 bin civarında engelli aracı satılıyor. 50 bin engelli aracı satılmasına rağmen  test sürüşü yapamıyorlardı. Bu konuda sitemler aldık. Talep aldık. Bu talepleri dikkate alarak test sürüşü aracı ürettik. Engelli arkadaşlarımız aracı almadan önce test sürüşü yapma imkanı sağladık. Aldığımız özel izinle araçlarımıza engellilerin rahatça kullanabileceği şekilde özel aparatlar taktık. Bu konuda dünyada tek özel aparatla üretilen araçlarla test sürüşü yapma imkanı sağladık. Araçlarımızın kullanımı rahat.  Projedeki hedefimiz Engellilerin hayatını kolaylaştırmaktır. ”

ŞİRİN: ‘FİAT FİRMASI YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Üretilen yeni araçların engelliler için çok kullanışlı olduğunu belirten Sakatlar Derneği Başkanı  Hüseyin Şirin ise şu ifadeleri kullandı: “Teknolojik gelişmeler doğrultusunda ürettikleri proje için Fiat firması yetkililerine teşekkür ediyorum. Engellilerin rahatça araç sürüş noktasında çok faydalı olacağına inanıyorum. Orijinal yapılmış özel tertibatlı araçların üretilmesi için engelli arkadaşlarımız rahat edecektir” dedi. (HABER: ERCAN AYGÜN)

Editör: Haber Merkezi