Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin siyasi partilere seslenerek, “Engelliler mutlaka yürütmede olması gerekiyor” dedi.

Engellilerin  Belediye meclis üyeliklerinde seçilebilecek sıralarda aday gösterilmesi konruzunda siyasi partilere çağrıda bulunan Hüseyin Şirin, “Engellilerin yaşadıkları sorunları ancak kendileri bilir ve bunun için yürütmede gerekeni yapmak için mücadele eder” dedi.

Samsun’daki Başkanlar Kurulu toplantısından döndüğünü belirten Hüseyin Şirin şunları söyledi:

“Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi olarak Genel merkezimizin Samsun ilinde düzenlediği Karadeniz Başkanlar Kuruluna 11-13 ocak 2019 tarihlerinde Zonguldak Şubesi Başkanı olarak katıldım. Başkanlar Kurulumuz Samsun Büyük şehir Belediyesi Engelliler sosyal tesislerinde gerçekleşti. 12.01.2019 cumartesi tesislerdeki kahvaltımıza Samsun Valisi Samsun Büyük Şehir Belediye Başkan adayı ve İlce Kaymakamları katıldı. Başkanlar Kurulumuzun Ana gündem konusu önümüzdeki 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler oldu. Genel Başkan ve Genel Merkez Yönetim Kurulu ile Karadeniz de bulunan 19 şube Başkanımızın Mahalli seçimler için karşılıklı görüş alış verişlerinde bulunuldu. Çok yararlı toplantılar sonucunda ortak basın açıklaması yapılması noktasında mutabakat sağlandı. Bu ortak açıklamada Tüm yurt genelinde İl, İlce ve Beldelerde aday olan Belediye Başkan adaylarına verilmek üzere Başta Engellilerin Erişilebilirlik sorunları ve Engelliler için yapılması gereken sosyal tesislerin belirtilmesi olmuştur. Engellilerin yerel seçimlerde olmazsa olmazı Belediye Meclis üyeliklerinde seçilebilecek yerlerde kendilerine yer verilmesidir. Engelliler mutlaka yürütmede olması gerekiyor engellilerin yaşadıkları sorunları ancak kendileri bilir ve bunun için yürütmede gerekeni yapmak için mücadele eder. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi olarak katıldığımız 2019 Başkanlar Kurulu toplantısının Engelli camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını yürekten diliyoruz”

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi