Vali Erdoğan Bektaş engelli aileleri ve engellileri eğiten öğretmenlerin bu fedakarlıkları karşısında saygıyla eğildigini söyledi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Engelliler Vali Bektaş'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette, Engelli Dernek başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile engelli okul öğrencileri katıldı. Engelli Dernek başkanları ve engelliler Vali Bektaş'a sorunlarını ilettiler.
Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin: ''Zonguldak engelliler için zor bir şehir ama bizler çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki aylarda çalışmalarımızın sonucunu alacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca dernek binamızın yenilenmesini rica ediyoruz. Engelli arkadaşlar ve ailelerin bir arada olmaları için bir yer olmalı.'' Dedi.

Çatalağzı Engelliler Dernegi Başkanı Özcan Albas'da: "Ulaşımla ilgili sıkıntılar yaşıyoruz. Valilikte engelliler için sadece tek araç yeri var bununla ilgili bir çalışma bekliyoruz." dedi.Devrek Engelsiz Yaşam Merkezinden engelli  Zeynep Kartal'da Vali Bektaş'ı sergiye davet etti.Özel Eğitim Uygulama Okulu 3.Kademe Müdürü Kenan Aydın'da Vali Erdoğan Bektaş ve Milli Eğitim Müdürü Murat Kapıcı'ya teşekkür etti.

ENGELLİLERİN AİLELERİ VE ÖĞRETMENLERİ KARŞISINDA SAYGIYLA EĞİLİYORUM

Vali Erdoğan Bektaş da konuşmasında engellilerin aileleri ve öğretmenleri karşısında saygıyla eğildiğini belirterek şunları ifade etti: ''3 Aralik Dünya Engelliler Günü ile ilgili STKlar, hocalarımız, derneklerimiz ziyarete gelmişler teşekkür ediyoruz. Bir ülkede yaşayan  ne kadar rahatsa o kadar gelişmiş demektir. Bu bütün dünyada böyledir. Son dönemde ülkemiz engelliler adına sosyal faaliyetler acısından güzel yerlere geldi. Biz bu anlamda mutluyuz.Bu fedakarlık karşısında saygı ile eğiliyoruz.'' dedi.Ziyarette Vali Erdoğan Bektaş engelli öğrencilere hediyeler takdim ederken engelli öğrencilerde Vali Bektaş'a çiçek takdim etti.
(Haber-Ercan Demir)


 

Editör: Haber Merkezi