Anadolu Engelliler Birliği Derneği Zonguldak Şube Başkanı Fehim Dinç, 2021 kamu personeli seçme kuralarında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın istemiş olduğu imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticiliği kadrolarında başvurma şartı olarak normal başvuranlardan istenmediği halde engellilerden hafız olma şartı istenmesinin, haksız ve adil olmayan bir durum meydana getirdiğini söyledi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın engellilere karşı yapmış olduğu haksızlığın son bulmasını istediklerini belirten Anadolu Engelliler Birliği Derneği Zonguldak Şube Başkanı Fehim Dinç, şunları söyledi:

NORMALLERDEN İSTENMEYEN HAFIZLIK ŞARTI ENGELLİERDEN İSTENİYOR..
"Değerli Zonguldak halkı ve çok değerli engelli kardeşlerim, bilindiği üzere çok yakın bir geçmişte 2021 yılı engelli kamu personeli seçme kuraları yapılmıştır. Bu kurada bütün kurumlar engelli istihdamını bildirmiştir fakat diyanet işleri başkanlığı istemiş olduğu imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticiliği kadrolarında başvurma şartı olarak  normal başvuranlardan istenmediği halde engelli kardeşlerimizden hafız olma şartı istemiş, haksız ve adil olmayan bir durum meydana gelmiştir. Bu durum derneğimiz genel merkez yönetiminde gündeme alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın insan kaynakları genel müdürüyle görüşülmüş , yapılan görüşme neticesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın haksız olduğu ortaya çıkarılmıştır. Netice itibariyle genel başkanımız Sayın Burhan Gümrükçü aynı zamanda Görme Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı görevini yürüttüğü için bu durumu Görme Engelliler Federasyonu'na taşıyarak ve diğer engelli federasyonlarıyla müzakere ederek konuyu bir dosya haline getirilerek ilgili bakanlıklara en kısa zamanda iletilecektir. İnşallah bu girişim sayesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın engellilerimize karşı yapmış olduğu haksızlığın geri iade edilmesini istiyoruz. Selam ve saygılarımla tüm kamuoyuna duyurulur" (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi