Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin Türkiye Taşkömürü Kurumu'na işçi alımları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

TTK’da yer altıda çalışan işçi sayısını engelli çalıştırma sayısına girmediğini ve dolayısıyla yer üstünde çalışan işçi sayısına göre şu anda kurumda fazladan engeli bile çalıştığını belirten Hüseyin şirin, “Engeli arkadaşlarımız TTK’dan 3-5 yıl daha bir beklenti içine girmesin” dedi.

Ayrıca TTK’ya işçi alım kararı ile birlikte çok sevindiklerini belirten Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin şunları söyledi:

TTK’YA ENGELLİ STATÜSÜNDE 3-5 YIL DAHA ALIM OLMAYACAK VE ENGELİLER BİR BEKLENTİ İÇİNDE OLMASIN

“Bilindiği gibi Türkiye taşkömürü Kurumu'na Sayın Cumhurbaşkanımızın olayı ile resmi gazete'de yayınlanarak 1500 işçinin alınması kararlaştırıldı ve bu 1500 kişinin alınması Zonguldak’ın ekonomisine büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu şekilde işsizlikte bir nebze olsun azalacaktır. Tabi bu anlamda engelli arkadaşlarımız da bizi arayarak TTK’ya engelli alımı olup olmadığını soruyorlar. Bu konuda ben bu uyarıyı yapmayı kendime bir görev sayıyorum. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda yeraltında çalışan işçi sayısı engelli çalıştırma kontenjanından çıkarılmış bulunmaktadır. Yıllar önce yapılan bir yazışma ve alınan bir karar gereği yer altında çalışan işçi sayısı Türkiye taşkömürü kurumu'nun engelli istihdamında baz alınmıyor. Yer üstünde çalışan işçi sayısı baz alındığı için Tabii ki bu arada Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda bulunan engelli çalışan arkadaşlarımızın sayısı otomatikman fazla olmuş oldu ve bu engelli sayısı şu anda azalmamış durumda. Bunun için Türkiye Taşkömürü Kurumu'na en az 3-5 yılda daha engelli statüsünde işçi alınmayacağı buradan tüm engelle arkadaşlarımıza duyuruyoruz ve bu konuda engelli arkadaşlarımız bir beklenti de olmasın” dedi.

ENGELLİLER ÖZELLİKLE İŞKUR SAYFASINI DİKKATLE TAKİP ETSİNLER

Engelilerin özellikle işkur sayfasını takip etmeleri gerektiği uyarısında bulunan Hüseyin Şirin sözlerine şu şekilde devam etti:

“Türkiye genelinde bilindiği gibi EKPSS ve kura ile kamu eleman alınıyor. Ayrıca İŞKUR sayfasında dikkatle takip etsinler. Bazı resmi kamu kurum kuruluşları İŞKUR'dan EKPSS kura ile eleman talep ediyorlar. Örneğin ben dün Ereğli Karadeniz sahil komutanlığı’nda ben mülakata katıldım. Orada inanın başka illerden gelen engelli arkadaşımız tercih yapmışlar ve bu arkadaşlarımız mülakata girdiler. Ben bir Zonguldak'lı olarak buraya Zonguldaklı engelli arkadaşlarımızın müracaat etmemiş olmasından büyük bir üzüntü duydum. Buradan engellilere özellikle tekrar uyarıda bulamıyorum. İŞKUR sayfasında özetle takip etsinler ve işte bundan da mutlaka müracaat etsinler yapılan tüm işçi alım mülakatlarında Biz de Konfederasyon adına katılıyorum ve yardımcı oluyorum” dedi

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi