Zonguldak İl Genel Meclisi'nde gündem dışı konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Nebahattin Yılmaz, "Erdemir'in Enerji üretimine yönelmesi Ülke açısından olumlu olmakla birlikte halkın içme suyuna göz dikmesi insana verdikleri değeri göstermektedir. Bu hidroelektrik santralleri yerine dönüştürülebilir santrallerin kurulması daha uygun olacaktır."dedi.
Zonguldak İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirildi.Açılış ve yoklamanın  ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunup oylandı.

YILMAZ: HAVA KİRLİLİĞİNDEN DOLAYI ERKEN ÖLÜMLER ARTTI
Mecliste gündem dışı konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyesi Nebahattin Yılmaz, hava kirliliğinden dolayı erken ölümlerin arttığına dikkat çekerek şunları söyledi; "1823 yılından bu yana yetersiz beslenme ve gıda fiyatlarındaki artışlar çocukların üzerin de olumsuz etkiler yaratmaktadır. Çocukların ölmesine yol açan bio mikroba yol açmaktadır. Kıyı bölgelerinde hastalığın yūzde 60'ı ishalli hastalıklar olarak önümüze çıkmaktadır. İklim değişikliği ve hava kirliliği, gıda üretimini olumsuz yönde etkilemektedir. Örneğin mısır % 9, buğday  %6, soya fasulyesi %3, pirinç % 4 oranında üretim düşmüştür. 2016 yılında hava kirliliği kaynaklı 2.9 milyon kişi ölmüştür. Bunun 440 bini kömür üretimi ve tüketiminden kaynaklanan erken ölümlerdir. Türkiye'de kömür üretimi ve tüketimini kaynaklı 11 bin kişi olmak üzere toplam 26 bin erken ölüm olmuştur. Hava kirliliği akciğerlerin kötüleşmesine ve felç riskinin artmasına neden olmaktadır. Günümüzde ise halkın yaşam hakkı hiçe sayılmaktadır." dedi.
ERDEMIR'iN HALKIN SUYUNA GÖZ DİKMESİ İNSANA VERDİĞİ DEĞERi GÖSTERMEKTEDiR!

CHP İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz, Erdemir'i kastederek, "Enerji üretimine  yönelmesi Ülke açısından olumlu olmakla birlikte halkın içme suyuna göz dikmesi insana verdikleri değeri göstermektedir. Bu hidroelektrik santralleri yerine dönüştürülebilir santrallerin kurulması daha uygun olacaktır." şeklinde konuştu.

KARAVELİ: OKULLARIN FİZİKİ ŞARTLARIN DÜZELTİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ..
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, okulların fiziki bakım ve onarımları için verilen önergeyi önemsediğini söyledi. Karaveli, okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi son derece önemli bir konu olduğunu ifade etti.Toplantı bir sonraki birleşimin gününün ve saatinin belirlenmesi ile birlikte sona erdi.
(HABER-ERCAN DEMiR)

Editör: Haber Merkezi