Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Kasım ayı 10.Birleşimi gerçekleştirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleştirilen toplantı açılış ve yoklama ile başladı ve adından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı.

Mecliste; Alaplı İlçesi Osmanlı Köyü hudutları dahilinde bulunan, kadastroda 102 ada, 11 ve 13 parsel no ile kayıtlı taşınmazlarda “Katı Atık Tesisleri Alanı (Geri Kazanım Tesisi)” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı yapılması maddesi görüşüldü.

İmar Kentsel İyileştirme Müdürü Özge Yüksel meclis üyelerini Bilgi vererek, Maddenin özel bir şirketin Erdemir'in cürufu içerisindeki Demir tozlarını ayrıştırıp, çimento Sanayide kullanımını için katı atık tesisi kurulma talebini içerdiğini ifade etti.

Ve madde oy birliğiyle komisyona havale edildi.

Alaplı İlçesi; Hacıhasan Köyü, Kozlu İlçesi; Çırgan Köyü, Devrek İlçesi; Gürbüzler Köyü, Ereğli İlçesi; Yunuslu, Yaraşlıyörük ve Kaymaklar Köylerinde, Köy Yerleşik Alanı ile ilgili problemler yaşandığından, mağduriyetlerin giderilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılması ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Çevre ve Sağlık ile İçişleri Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Buna göre köylerde  muhtarlığın talebi doğrultusunda köy yerleşik alanlarının büyütülmesi kabul edildi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle meclis sona erdi.

(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi