Zonguldak İl Genel Meclisi 3. birleşimi gerçekleştirildi.İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığına gerçekleşen birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturma ait toplantı tutanak özeti okunarak oylandı. Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi

EREĞLİ ÖĞRETMENEVİ ve AY CİTY İŞ MERKEZİ'NDE 8 BÜRO İLALEYLE SATILACAK..

Mülkiyeti Özel İdareye ait, Kdz. Ereğli İlçesi Müftü Mahallesinde bulunan Ereğli Öğretmenevi ve Ay City İş Merkezi'ndeki 38, 39, 41, 54, 62, 63, 64 ve 65 nolu büroların satışı hususu yeniden görüşüldü.

Emlak İstimlak Müdürü Kadir Korkmaz, 2011 yılında daha önce satışı kararı alındığını ve satış kararının güncellenmesi amacıyla mecliste sunulduğunu söyledi. Kadir Korkmaz her bir büronun 180 bin ile 240 bin lira arasında bedelle satmayı planladıklarını ifade etti.
AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi'de, satış konusunda piyasanın çok durgun olduğunu uygun zamanda satılmasını daha doğru olacağına inandığını ifade etti.
İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu'da daha önce 3 kez ihaleye çıkıldığını ancak satılamadığına dikkat çekerek, fiyatlarında son derece makul olduğunu söyledi.

Ve yapılan oylama sonucunda Ereğli öğretmenevi ve Ay City iş Merkezindeki 8 büronun ihale ile satışına oy birliği ile kabul edildi.

ÖDENEKLER YER DEĞİŞTİ!
Mecliste: İl Özel İdare'ye ait Birim Müdürlüklerinin görev dağılımları 30 Mart 2021 tarihli Valilik Oluru ile yeniden belirlendiğinden, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesinde yer alan KUDEB ödeneklerinin; Genel Sekreterliğe, Üzülmez Kültür Vadisi Projesi ile Turizm Kalkınma Projeleri Yapım İşlerine ait ödeneklerin ise Yapı Kontrol Müdürlüğüne aktarılması hususunun görüşüldü.

Madde hakkında söz alan İl Genel Meclisi üyesi Rıfkı Gültekin, ödeneklerin genelde merkezde yapılmasına tepki göstererek, "örneğin Kayalıdere Şelalesine ödenek ayrılsın, merkezi değil ilçeleri de görün" dedi.

Madde hakkında İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu, meclis üyelerini bilgilendirdi.Ve yapılan oylamada Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesinde yer alan KUDEB ödeneklerinin; Genel Sekreterliğe, Üzülmez Kültür Vadisi Projesi ile Turizm Kalkınma Projeleri Yapım İşlerine ait ödeneklerin ise Yapı Kontrol Müdürlüğüne aktarılması kabul edildi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birlikte birleşim tamamlandı.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi