Vefat eden babasının cenazesini Ereğli'den Zonguldak-Kozlu'ya getirmek  isteyen vatandaşa, Ereğli Belediyesi cenaze aracı bile vermedi. Cenaze aracı vermeyen Ereğli Belediyesi’ne  Zonguldak'ta esnaf tepki gösterdi.Zonguldaklı esnaf Fatih Sütçü(39), Ereğli'de özel bir hastanede kalp krizi sonucu hayatını kaybeden babası Aydın Sütçü (77) için Ereğli Belediyesi'nin cenaze aracı vermediğini belirterek tepki gösterdi.

30 Ekim tarihinde meydana gelen olayda geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Aydın Sütçü için oğlu Fatih Sütçü Ereğli cenaze aracı istedi. Ancak Ereğli Belediyesi tarafından kendisine cenaze aracı verilmediğini belirterek, “Böyle bir şey olmaz, olmamalıydı yakıştıramadım, Ereğli Belediyesi bizi mağdur etti"dedi.

Fatih Sütçü yaptığı açıklamada, "30 Ekim'de Ereğli'de özel bir hastanede babamızı kaybettik İşlemleri yapmak için ben Zonguldak’a geri geldim. Üstümüze düşen işlemler yapmak için orada abim Ereğli'de kaldı. Bize cenaze nakil yapmak için Ereğli Belediyesi nakil aracı verileceği söylendi.  Ereğli Belediyesi’nin Zonguldak'a kesinlikle cenaze aracı vermediği cenazeleri nakil etmediği söylendi. Biz babamızı Kozlu'dan cenaze aracı göndererek buraya nakil yaptık. Buna neden olduğunu araştırıp sorduğumda da Ereğli Belediyesi kesinlikle  bir süreden beri Ereğli'den Zonguldak'a cenaze nakli verilmediği, nakil yapılmadığını, bunun gerekçesini de belediyeler arasındaki anlaşmazlıklar yüzünden, inat yüzünden böyle bir hizmet vermedikleri söylendi. Biz mağdur olduk bir an önce buna bir çözüm bulursun. Bundan sonraki yaşanacak olaylar da kimse mağdur olmasın. "

(HABER-ERCAN DEMiR)

Editör: Haber Merkezi