Kanal Z Genel Yayın Yönetmeni Simge Kırlı’nın hazırlayıp sunduğu ‘’Günün Konusu’’ programına  AK Parti Milletvekili Hamdi Uçar konuk oldu.

AK Parti Milletvekili Uçar Simge Kırlı’nın Zonguldak gündemi Hakkındaki sorduğu soruları cevapladı.

Uçar Kanal Z ekranlarında yaptığı açıklamaların satır başları şu şekilde:

Milletvekillerinin asli görevi kanun çıkartmaktır.Vatandaşların hayatını kolaylaştıran çalışmalar yapmalıdır.3 gün mecliste çalışıp daha sonra seçim bölgelerimize geliyoruz.Torba Yasa maddesi vardı bunun gibi çalışmalar yapılıyor.Tarım,ticari anlamında vatandaşlarımızın beklentileri hakkında çalışmalar yapıyoruz.Milletvekilleri parmak indirip kaldırıyor görevi varmış gibi algı oluştu.

Vatandaşlar bize iş sorunuyla geliyor.Ülkemizde de hatsafada. Her işi yaparım diyor ama hiç birşeyden anlamam diyor sonra.Mesleki branşı olan insalara daha kolay yardımcı oluyoruz.

TECRÜBELİ BİR BAKAN GELDİ

Bayrak değişimi zaman zaman olur ve Maliye Bakanımızın bırakması yeni arkadaşımızın gelmesi çok önemli bir süreç.Ekonominin dinamiklerini tutabilmek çok önemli.Tecrübeli Lütfü Elvan getirildi başarıyla yapılacağını düşünüyoruz.

O GÜNÜN SİYASET OLUŞUMUYLA BUGÜN AYNI DEĞİL

Ak Parti büyük krizleri yöneten siyasi oluşumudur.Ali Babacan’ın yönettiği dönemle çok farklı bir dönemdeyiz.

O dönemde yaptıkları için teşekkür ederiz.Ama o zamanda alınan kararlar yine Cumhurbaşkanımızdır.O günler üzerinden siyaset tartışmaları hoş değil.

MUHALEFETİN NE HEDEFİ VAR?

Ak Parti olarak hedefe kilitlenmişiz.2023 2053 vizyonundan bahsediyoruz.Yerli otomotiv enerji kaynakları sağlık alanında yerli ve milli projeleri hayata geçireceksiniz.Muhalefetin ne hedefi var.Hedefe koyduğu projeleri nasıl geçirebilecek.Günlük pansumanlarla siyaset yapan bir parti değiliz.Biz güçlü adımlarla ilerledikçe dış güçler bize saldırılar daha fazla oluyor.Bize katkı sağlayacaksa neden bu bulunan kaynağı küçümsüyorlar.Sismik ve Sondaj gemi yoktu ve artık imkanlarımız var.5 yıl önceki hedefe ulaşıldı.

PANDEMİ HER GEÇEN GÜN KÖTÜYE GİDİYOR

Sigara içme yasağı bazı Avrupa ülkelerinde daha önceden de vardı.Sokakta maskeyi indirip sigara içmeniz gerekiyor bir takım kısıtlamalara gidildi.

Karşı taraftaki insanlarıda etkiledikleri için bilim kurulunun ve genelgelere uyarak hareket etse.Her geçen gün kötüye gidiyor ekonomide çöküşler oluyor.Aralık ve Ocak ayında aşı çalışmaları yapıyor.

AK PARTİ MERKEZ İLÇE YEMEĞİ GEREKLİ DEĞİLDİ

29 Ekim 83 milyonun değeridir.Pandemi olmasaydı keşke çoşkuyla kutlansaydı.Merkez ilçenin yemeğiyle kıyaslanmamalı ama yemek gerekli değildi.Pandemi kurallarına uyulmamıştır.

ZONGULDAK’IN BÜYÜKŞEHİR  OLABİLME POTANSİYELİ VARDI

Ereğli’de bir anket yapın.%90 hayır der Zonguldak Büyükşehir olabilme potansiyeliydi Bartın ve Karabük ayrılmasaydı.O dönemin siyasetçileri siyaset rant yapıp o ilçeleri il yaptılar.Gelişmiş mi büyümüş mü ne durumda.Bu maksatta yapılan açıklamalar sorun çıkartmaktır.Siyaset rant yapacam diye Ereğli’ye bir şey katamazsınız.Biz sürekli Ereğli’ye gidip geliyoruz.Onlar görmek istemiyor,rahatsızlık duyuyorlar.

Ereğli’nin Milletvekili olunca Ereğli ve Alaplı’nın sorunalarınımı çözecek sadece.Böyle bir şey olamaz.

EREĞLİ BELEDİYESİ’NİN GELİRİYLE HİZMET YAPAMIYORSANIZ DÖNÜN AYNAYA BAKIN

CHP’li belediyelerin neden hizmet yapamadığını aslında konuşmuştuk.Seçim meydanlarına çıktığınızda İkditar partisi’nin gücünden yararlanarak yapacağız demediniz.CHP’li belediyeler ve Posbıyık bir takım birşeyler konuşmuştuk.Zonguldak’ın hiç bir sorunu giderilmemiş.Zonguldak’ın yollarını bile yapamadınız.

Biz sürekli konuların takipçisiyiz.Biz bunları yapınca bunu sorgulamanın anlamı yok.Ereğli Belediyesi Mali açıdan Zonguldak’tan daha iyi geliri var.Hizmet üretemiyorsunuz diye aynaya geçin bakın.Posbıyık’ın kendi kendi yaptığı açıklamalarda gündem yaratıp Milletvekilleri suçluyor.Lütfen bizim ismimizi ağzına almasın Beceremediği işleri bizi suçlamasın.Biz oranın sorunlarıda çözeriz.

Belediye Başkanı olduktan sonra Milletvekilleri,Erdemir’le herkesle kavga ediyor.

Zonguldak’a havuz yapılmış hizmete geç gelen Kilimli ilçesine yapılıp geliştirilmiş.

ERDEMİR’E LİSTE VERMİŞSEM BEN İSTİFA EDİCEM

Ben Erdemir’e isim vermişsem o listeyi bana getirsin ben istifa edicem demiştim.Aslı astarı olmayan açıklamalar yapması ne kadar aciz bir durum.

Kavga edip bireyleri çözemeyiz.Erdemir’in de şehrine yardımcı olması gerekiyor.Ereğli’ye hiç bir yatırım yapmazsa bu durum kabul edilir bir durum değil.

RUHSAT VERMEDİĞİNİZ YERLERİ NEDEN ÇALIŞTIRDINIZ

Su ürünlerinin olduğu bölgeye ruhsat vermemişsiniz ve öyle çalıştırılmış neden çalıştırdınız.Orası hazineye ait ve yönetmeliğe göre yönetilmemiş.Su ürünlerinde yıllarda ticaret yapılıyor.Pandemi döneminde ruhsatı yok diye yıkalım demek hoş değil.Çözüm üretilmesi gerekiyor.

Ereğli Belediyesi’nin proje üretememesi beceriksizliğidir.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

Hiç bir şey yapmazsanız kimse sizi eleştirmez.Kozlu Kilimli Zonguldak İl Merkezine yakın ilçemiz.

Çalışmaları yakinen takipteyiz Belediye Başkanlarımızın yanlarındayız.Bir ve beraber olursanız güçlü olursunuz.Daha başarılı ve hizmet getirmiş oluruz.

Kozlu Belediyemiz toparlanıyor ve merkezi hükümetten verdiği destekle toparlanıyor.Doğalgazdan bozulan yollarımız ve TOKİ çalışmaları devam ediyor.

Usulsüz çalışmalar yapıldıysa takibi yapılması gerekir.Birilerinden intikam alma niyeti içerisindeyseler onlarıda yargılarlar.

BAKANIMIZ ŞEHRE SAHİP ÇIKMAK İSTEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı yapıyor projeleri evet ama Belediye Başkanımızın sıkı takibiyle konunun takipçisi olarak bu çalışmalar başladı.

Sayın Bakanımız şehrin hizmet almadığını söyledi ve şehre sahip çıkmak istedi.Bakanımız konularının takipçisidir. Lavuar alanı ilerki aylarda ihale tarihi belli olacak.Şehrin sorunları çözülüyorsa destek çıkmak yerine küçümseme yapılıyor bu açıklamalar bir yol aldırmaz.

ŞİKAYET EDEN İNSAN ACİZDİR

Şikayet eden acizdir.Bizim Belediye başkanımız aciz değildir.Uzun süredir beraber çalıştığımız sosyal bir arkadaşımızdır.Bu sebeple buralara kadar gelmiştir.İçeride ya da dışarıda rahatsız olanlar yıpratmaya çalışmaktadır.3 dönemi hedefleyen bir başkandır.Biz bir araya geldiğimizde ne yapalım diye tartışıyoruz.Biz kurumları sık sık rahatsız ediyoruz.Bizi kabul edemeyenler eleştiri yapılıyor.Belediye Başkanın görevi iş bulmak değil proje üretmektir.

ÜZÜLMEZ VADİSİ LANSMANI ÇOK DETAYLI OLMADI

Şehrimiz için önemli projesinin Lansmanına çağırılmayan arkadaşlarımız doğru değil.Üzülmez projesini kimler organize etti bilmiyorum ama şehrin dinamikleri çağırılması gerekiyordu.Çok detaylı bir lansman olmadı.

ÇOK KATLI BİNALARA KARŞIYIM

Zonguldak’ta yapılan binalara otopark yapmayıp konut yapıyor.Belediye Başkanlarının izin vermemesi gerekiyor.

Yatay mimari Zonguldak’ta zor ama dikey mimarininde bir sınırı olmalı.Kozlu ve Zonguldak’ta bu hatalar yapıldı.Otopark’ı olmayan binalara karşıyım.

ŞEHİR HASTAHANESİ ŞEKLİNDE YAPILMASINI İSTİYORUZ

Hastanenin oraya yapılmasına bende karşıydım altına kesinlikle otopark yapılması gerekiyordu.

Hem Amele Birliği hem Kadın doğum bir araya toplamak istiyoruz.Şehir hastanesi gibi yapmak istediğimiz için etrafını rahatlatmak istiyoruz.

MÜKERREM BAŞKAN RANDEVUYA KATILMASI GEREKİYORDU

Mükerrem Ayçiçek yavaş yavaş pişecek.Tabikide randevu verdiyse orada olması gerekiyordu.Herkes kendi yönetme biçimiyle yönetiyor.

Herkes kendi görevini yapmasını istiyoruz.Vatandaşımız bize ulaşamıyorsa İlçe Başkanımızı bulsun o bizi bulur.

ŞEHRİMİZE YAKIŞIR STAD YAPILACAK

Şehrimize yakışır stad yapılsın istedik pandemi nedeniyle bakanımızı şehre getiremedik.Bakanımızdan donanımlı bir proje isteyeceğiz.

2021 YILINDA TÜNELLER AÇILACAK

Mithatpaşa tünelleri bitmek üzere kavşak çalışması yapılıyor.Uzunkum tünelleride aynı şekilde devam ediyor 2021 yılında bitirilmeye çalışıyor.Gazipaşa trafiğini azaltacağı söylendi göreceğiz.

ZONGULDAK DAHA DİNAMİK OLACAKTIR

Bölgemizin gündemde olması yer altı yer üstü kaynakları ve Filyos projesiyle Zonguldak’ı zenginleştirmiştir.Kısa süre içerisinde doğalgazın bulunmasıyla yeni fabrikalar kurmasıyla bölgemiz daha dinamik olacaktır.

MAKZON Aralık ayı meclisine gelecek ve istenilen yere yapılacak.

HABER:ESRA AYDIN

Editör: Haber Merkezi