Ereğli ilçesinde Milli Eğitim'e bağlı okullarda Kızılay tarafından kan bağış kampanyası düzenlenecek.Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi başkanı Aydın Ergenç yaptığı açıklamada Samsun'da 912 olan kan bağış rekorunu 1071 olarak kırmak istediklerini ifade etti.
Ergenç yaptığı açıklamada, “3 Mayıs'ta Ereğli ilçemizde Malazgirt zaferine ithafen 1071 adet kan bağışını hedefliyoruz. Şu anda Türkiye'de Milli eğitim'e bağlı okullar arasında kan bağış rekoru Samsun'da 912 ile bulunuyor.Ereğli’nin Sayın kaymakamımı ve tüm sivil toplum kuruluşların desteğiyle bu kan bağış rekorunu kırmak istiyoruz.3 Mayıs'ta Tüm duyarlı Vatandaşlarımızın ve 18 yaş ve üzerindeki tüm öğrencilerimizi ile velilerimizi bu kampanyamıza bekliyoruz.”dedi.

ENGELLİLER İÇİN KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLENECEK
Türk Kızılayı Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, Zonguldak'ta engelliler için kan bağış kampanyası düzenleneceğini ifade etti.
Aydın Ergenç yaptığı açıklamada,”5 Mayıs'ta eski Kilimli duraklarının olduğu yerde kan bağış kampanyamızı düzenleyeceğiz.Bu bağış kampanyasını da İnşallah geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.Sayın Engelliler Derneği Başkanı Hüseyin Şirin ile görüşüp her yıl aynı gün ve aynı ay içerisinde yapmayı planlıyoruz ve İnşallah onda da başarılı olacağız.Kampanyamızın asıl hedefi engelli kardeşlerimizin kan bağışı yapmasını sağlamak hem de bir araya gelerek kaynaşmalarını istiyoruz.”dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi