2019 yılının son İl Genel Meclisi toplandı. Toplantı sert tartışmalara sahne oldu.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Aralık ayı 5. birleşimi İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi.Açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait ona göre okunarak oylandı ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

EREĞLİ KIZILCAPINARDA HİDROELEKTRİK ENERJİ SANTRALİ İÇİN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM İMAR PLANI VE 1/1000 ÖLÇEKLİ UYGULAMA İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

Kdz. Ereğli İlçesi, Kızılcapınar Köyü Hudutları dahilinde bulunan  taşınmazlarda “Hidroelektrik Enerji Santrali” amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili   Komisyonların ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 

OKULLAR BAKIM VE ONARIMDAN GEÇECEK
İlimiz genelinde bazı okulların fiziki anlamda eksikliklerinin olduğu ve söz konusu eksikliklerin devam ettiği anlaşıldığından söz konusu okulların tespiti ile ilgili Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

MEMUR BOŞ KADRO DEĞİŞİKLİĞİ CETVELİ KABUL EDİLDİ
İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereğince düzenlenen II Sayılı Memur Boş Kadro Değişikliği Cetveli ile ilgili  Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar oy birliği ile kabul edildi.

2020 YILI YATIRIM PROGRAMI KABUL EDİLDİ
İl Özel İdaresi 2020 Yılı Yatırım Programı ile ilgili  Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporlar oy birliği ile kabul edildi.

İSMAİL TERZİ ''MUHALEFET SADECE ELEŞTİRİ YAPMASIN YAPILAN HİZMETLER İÇİN ARA SIRADA TEŞEKKÜR ETSİN''
Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi konuşmasına 2019 yılını değerlendirdi ve muhalefetin tavrını belirterek şunları ifade etti:
''Özel idareye araç gereci yenilemek için yatırım programına koyduk ve burada bir karar aldık. 2020 yılında  milletimizin hizmetine bunlarla beraber gireceğiz.
Bakın bizim işimiz hizmet etmek şuna dikkat edilmesi lazım muhalefetteki işi gücü sadece tenkit etmek ya Allah aşkına bir iş yapan insan bu kim olursa olsun devlet olur hükümet olur insan olur hiç mi doğru iş yapmaz hiç mi teşekkür edilmez.Her zaman eleştiriyorlar ama arada sırada da teşekkür olması lazım. Bakın AK Parti en genç partilerden biridir.17 yıldan beri iktidar milletin hizmetindeyiz her gün çıkıyorlar eleştiriyorlar.CHP'li arkadaşlar AK Parti'nin noktalarına eleştirsinler memnun oluruz.Ne istediğinizi zorluca ortaya koyun bu haksız eleştirileriyi hak etmiyoruz. Ben tekrar 2019 yılında yapılan hizmetlerden dolayı emeği geçen tüm meclis üyelerine bürokratlara Sayın Valimize teşekkür ediyorum. İnşallah 2020 yılında bu seneden daha fazla çalışma yılı olmasını kazasız belasız tüm Zonguldak'ımıza vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum ve teşekkür ediyorum.'' dedi


AK Parti  İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Karagüzel'de, ''Bizim Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımızın iradesine ipotek koymak gibi bir amacımız yok.  Türkiye'nin cari açığının en büyük kalemini enerji oluşturuyor. Bizim 1 kilovata enerjiye bile ihtiyacımız var. Burada yapılan iş halkımızın yararına olan bir iş en yakınımıza Yenice'de yapılmış. 2 tane iş var gidin bakın elbette orada hepimizin rahatsız olduğu tarih hatlar söz konusu olabilir. Ama Erdemir'in olduğu bölgede bu adamların yapacakları hidroelektrik santralin kimseye bir zararı olmadığı gibi artı değerler katacaktır.'' dedi.

CHP Ereğli İl Genel Meclis Üyesi Fahrettin Kartal'da AK Parti'ye değiştirerek AK Parti'nin 17 yılda özelleştirmede satmadı hiçbir kurum kalmadığını ifade etti.


İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli tartışmalara sert tepki gösterdi ve meclis üyelerini yerel sorunlar konuşmaları konusunda burası yerel bir meclistir diyerek uyardı. Burada demokratik bir şekilde meclisi yönetmeye çalışıyorum. Her zaman da saygı gösteriyorum ama bir şeyler laf olsun diye burada konuşulmaz.'' dedi.

Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesi ile birleşim sona erdi.

(HABER-ERCAN DEMİR)


 

Editör: Haber Merkezi