Kızılay'ın, 2021 yılı kurban vekalet fiyatları belirlendi

Kızılay, 2021 yılı için kurban vekalet bedelini yurt içinde ve yurt dışında 1.050 lira olarak saptadı.Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban kesmek ve ihtiyaç sahiplerine dağıtmak isteyen vatandaşların bir tercihi de Kızılay'a vekalet vererek, görevini gerçekleştirmek oluyor.

AYDIN ERGENÇ, KIZILAY'A KURBAN BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNDU..

"Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla kampanya başlattıklarını belirten Kızılay Zonguldak Şubesi Başkanı Aydın Ergenç, vatandaşlara Kızılay'a vekaletle kurban bağış çağrısında bulundu.


YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA 1.050 LİRA

Aydın Ergenç, 2021 yılı için vekalet bedelini yurt içinde ve yurt dışında  1.050 TL olarak belirlendiğini söyledi.

KURBANLAR VETERİNER VE NOTERİN BULUNDUĞU ORTAMDA DİNİ KURALLARA UYGUN ŞEKİLDE KESİLECEK

Vatandaşlara kurban bağışı çağrısında bundan Kızılay Şube Başkanı Aydın Ergenç,  şu bilgileri verdi:

"Kızılay'ın "Kurban'da Kızılay Modeli" sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde son derece hijyenik ortamlarda kesilecek..

ET VE SÜT KURUMU KOMBİNALARINDA KAVURMA VEYA KIYMA KONSERVESİ

Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma veya kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

YAPILAN İŞLEMLER KAMERALAR TARAFINDAN KAYDEDİLECEK

Yurt dışında ise kurbanlar anlık olarak pay edilerek dağıtılacak. Tüm bu süreçler kameralar tarafından kaydedilecek ve vekalet sahiplerine bilgi verilecek.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi