Ak Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci, Kilimli İlçesi ile bağlı beldeleri Çatalağzı ve Muslu ile mücavir alanlarda bulunan çok sayıda köyümüzün siyasi sorumluluğunu omuzlarında taşıyor. 

Sedat Demirci, Ak Parti’nin öngördüğü “yeni siyasetin” önemli temsilcilerinden birisi… 

Siyaseti Kilimli’deki ofisinden yönetecek bir isim değil… 

Öyle oturduğu yerden ahkam kesen ilçe başkanlarından biri de değil… 

İlk ilçe başkanlığı döneminde Kilimli’deki tüm siyasi partilerin temsilcilerini bir araya toplayıp Kilimli’nin sorunlarına ortak çözüm arayışı buna örnektir.

Kendi içindeki bazı “engelleme” çabalarına rağmen, Ak Parti’nin ilçe başkanı olduğunun farkında olması da buna örnektir.

Ak Parti’de her zaman “ Truva atları “ vardır, Kilimli’de olması da vakayi adiyeden sayılmaktadır.

Sedat Demirci bunları aşabilecek siyasi güce ve yeteneğe sahip bir siyasetçidir.

Bazen uhuletle ve suhuletle hareket etmek gerekir.

Sedat Demirci’nin de şimdilik bu yolu tercih ettiği görülmektedir. 

 *** 

Sedat Demirci zaman zaman yapılan çalışmaları yerinde inceliyor, çeşitli ziyaretlerde bulunuyor, vatandaşlarla bir araya gelip sorunlarını dinliyor.

Amenna… 

 Ancak, Ak Parti Kilimli İlçe Başkanı Sedat Demirci’den asıl beklenen, bu ziyaretlerin “ziyaret” düzeyinde kalmayıp, siyasi sorumluluğunu üstlendiği belde ve köylerde fiziki ve ekonomik yatırımların gerçekleşmesi için çaba göstermek olmalıdır. 

İktidar partisinin ilçe başkanları sadece teşkilat işlerinden oluşan siyasi çalışmalarla yetinmeyip, aynı zamanda “çözüm mercii” olarak görülmelidir. Sedat Demirci, hangi beldede, hangi köyde, hangi mahallede taş üstüne taş konulmasını sağlayabilirse, bunun “artı”sı Ak Parti’ye yazılır. Çağdaş siyaset anlayışı bunu gerektirdiği gibi, Ak Parti ile hızla değişen “yeni siyaset” anlayışı da bunu gerektiriyor. Klasik ilçe başkanı profili yerine, siyasi hiyerarşiye uygun olarak sorumluluk alanında bulunan belde ve köylerin sorunlarının Hükümete yansıtılmasında köprü olan, siyasetle birlikte “hizmet” de üreten ilçe başkanı profili, yeni siyaset ve “yeni siyasetçi” profilinin ta kendisidir. Az önce söylediğimiz gibi, içten içe tüm engelleme çabalarına rağmen, Sayın Demirci’nin bunun farkında ve bilincinde olduğunu düşünüyoruz.

Erhan ÇAKMAK

Editör: Haber Merkezi