SİMGE KIRLI'NIN MODERATÖRLÜĞÜNÜ YAPTIĞI GÜNÜN KONUSU PROGRAMININ BU HAFTAKİ KONUĞU İYİ PARTİ İL BAŞKANI YAVUZ ERKMEN  OLDU. 

ERKMEN, SİMGE KIRLI'NIN YANI SIRA ARAŞTIRMACI PROGRAMCI MURAT ALTAY'IN DA SORULARINI YANITLADI.  

İyi Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Kanal Z’de İYİ Parti’nin kuruluş süreci, Zonguldak İl teşkilatındaki çekişmeler ve ihraçlar, yerel seçim sonuçları, ilimizin ekonomik ve sosyal sorunlarına ilişkin kapsamlı açıklamalarda bulundu.

Zonguldak’ta çok laf üretilip, icraat yapılmadığını vurgulayan Erkmen, havaalanı ve TOKİ ile Zonguldak Belediyesi tarafından müştereken yapılması öngörülen çalışmalar hakkında da görüşlerini açıkladı.Erkmen, Kanal Z’de GÜNÜN KONUSU programında kendisine yöneltilen sorulara karşılık satırbaşları ile şunları söyledi :

İYİ PARTİ SEÇİMLERDE BAŞARILI OLDU

İyi Parti çok kısa süre içinde kurulup ses getiren bir parti oldu. 17 yıldan beri  devam eden süreç çok farklı noktaya gitti. Meral Akşener’in öncülüğünde İyi Parti mecliste grup kurdu, Belediye Başkanlık seçimlerinde bir çok yerde Başkanlığı aldı ve meclis üyesi oldu. Başarılı bir süreç geçirdi. 1 Şubat’tan itibarende Türkiye’de genel idare kurumlarının almış olduğu karar uyarınca kongreler tüm Türkiyedeki İl ve İlçelerde başlamış oldu. Bizde yarın ilk kongremizi Gökçebey’de başlatıyoruz. 8 Mart’ta Kilimli’de son bulacak şekilde haftasonları yapılacak. 

29 Mart’ta da İl kongresini yaparak sonlandıracağız. Kongreye gidilmiyor kongreden kaçtılar sözlerini kesinlikle kabul etmiyoruz ayrıca bu kongreleri Genel Merkez belirler. Kayyum davaları açıldı bunların hepsi reddedildi ve normal takvim işlemeye başladı. Kendi şahsi insiyatifimizle istediğimiz tarihle başlatamıyoruz Genel Merkezin verdiği tarihle ancak başlatabiliyoruz. 2500’e yakın üyemiz vardır.

İhraç kararı veren 4 kişi ihraç edilmiştir. Merkez Disiplin Kurulu tarafından onaylanmış diğer iki isim ise itiraz ederlerse Merkez Disiplin Kurulundan değerlendirilicek insanlardır. Parti disiplinine uymayan herkes sonucuna katlanır. Seçim zamanı başka Partiye çalıştığını herkes biliyor. İhraç edilen arkadaşların bir tanesi diyemez önümüzü kapattılar, adaylığımızı reddediler diyen biri varsayalan söylemiş olurlar. İyi Parti demokrasi anlamında örnek olsun. Tek aday üstüne gidiyor herkes ne kadar iyi liste yaptım deseniz bile öbür taraftada yeni parti için çalışması gereken isimler var. Önemli olan ikisini birleştir tek listeyle çıkmak. Ama 2 kişi 3 kişide çıkarsa en ufak itirazımız olmaz.Yeterki demokratik kararlarla yarışılsın.

İlçe Başkanı adaylarımız ve delegeler seçilsin ondan sonra genel kanaatleri oluşsun bizde tavrımızı belirtiriz.Biz bu işe zamanından beri elini taşın altına koymuş isimleriz. Biz genel başkanımıza inanıyoruz onun verdiği direktif doğrultusunda çalışıyoruz. Genel Merkezden devam edeceksin derse devam edeceğiz ama istemezler yapacak birşey yok.

CHP ÇEKİLSEYDİ KOZLU’YUDA ALIRDIK

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Kozlu İlçesinde de çekilseydi İYİ Parti’nin kazabileceğini belirten Erkmen, ‘’Gökçebey Belediye Başkanlıkları bizde  artı meclis üyelikleri 12- 13 tane var. Kandilli, Alaplı gibi ortak girip kazandığımız yerler var. Kaç yıllık partilerin arasından bu aşamaya gelmişler. Hem genel meclis üyesi hem Belediye Başkanı çıkartan nadir illerde olanlardan biridir. Başarı bir ekip işidir. Bizim üzüldüğümüz noktalar var Kilimli ve Kozlu için genel anket sonuçlarına bakıyoruz .CHP bir tek Balıkesir’den çekildi ondan sonra hiç bir yerden çekmediler çekilseydiler biz Kozlu’yu alırdık.

Kişi tek başına bir şey ifade etmiyor. Teşkilat bütünlüğü içinde olması lazım. Tek başına isim olarak alabileceğini kanaat ediyorsa diğer partiler neden gel demiyorlar o zaman tek başına kazanma ihtimali varsa. Başarılı bir arkadaşımız Gökçebey’de çok güzel çalışmalarımız var ve bir sonraki seçimde biz oradaki örnekle bir çok belediyeyi daha alacağımıza inanıyoruz.

POSBIYIK PARTİMİZİ HİÇE SAYDI

Ereğli’de CHP ile ittifak yapmak istediklerini fakat Halil Posbıyık’ın sizden iki kişi alırım söylemlerine karşı vazgeçildiğini belirten Erkmen, ‘’İhraç edilip kimse kalmadı deyince 2500’den 4 kişi çıkınca geri kalan kişilerin hakkı bir şey söyleme hakkı yok mu ? İhraç sebebleri aday olmak istedikleri için mi ihraç edilmiş. Bir tanesinin suçu başka bir partiye çalışmasıdır. Bu bizim tüzüğümüze aykırı şeyler. Ereğli’de de herkes biliyor ki biz Ereğli’de İttifak yapmak istedik.Bütün CHP’li arkadaşlar buna şahittir bizden özür diledikleri için şahitlerdir.Biz CHP’le ittifak yapalım derken Posbıyık , sizden iki kişiyi alırım dedi. Alacağım kişileride ben seçerim dedi. Sizi Parti olarak hiçe sayıyorum demek istedi. Sonra dedik ki biz bir tane oy alalım yinede seçime gireceğiz. Sonra ayrı bir aday çıkardık.’’ dedi.

KİMSENİN 5 KURUŞUNA TENEZZÜL ETMEYİZ

Kavuşturmaya yer yoktur diye savcılıktan karar geldi. Kimsenin 5 kuruşuna tenezzül etmeyiz. Arkadaşın yaptığı çok ayıptır. Bizde gittik hemen mali denetim elemanlarıda istedik ve bize vermedikleri raporda teşekkür de ettiler. Manevi tazminat davası da açtık. Oradan alacağımız parayla partiye araba alacağım . Bizim alnımız açık. Korkacak hiç birşeyimiz yok.Biz geldiğimizden beri çok şeyleri temizleyerek geldik. Geldiğimiz noktada pırıl pırıl bir tablo var.Zonguldak’ın sorunları var biz kendi içimizle neden bu kadar uğraşalım. Kimseye hakkımızı yedirmeyiz. Tazminat davası açacağız hiç bir korkumuzda yok. Partiden resmi kayıtlarında 5 kuruş alacağı parası olmayan insanlar partiyi icraya veriyor. Biz kimseye 5 kuruş para yedirtmediğimiz için bunu yapıyorlar.Biz bir harcama yaparken bile ölçüp biçiyoruz.

DEĞİŞEN BİZ DEĞİL MHP OLDU 

Erkmen neden İYİ Parti’yi tercih ettiğini şu sözlerle açıkladı : 

2015 yılında MHP’den 2. sıra Milletvekili adayı oldum . Bir menfaat için girmiş olsaydım sırayı beğenmeyip geri çekilirdim . Ama ben bu zamana kadar görevden kaçmadım. Bunu herkes bilir 2015 yılında MHP hükümete karşı en etkili muhalefeti yapan bir partiydi. Biz İYİ Parti olarak hükümete karşı muhalefet anlayışını devam ettirdiğimiz için burdayız. Değişen biz değil MHP oldu. MHP Ak Parti ile neredeyse tek parti haline geldi.O dönemde MHP hükümete karşı konumdayken bugün geldiğimiz noktada o karşıtlığı bırakıp aynı hareketin içinde oldu. Gidilen yolda bugünleri görerek İYİ Parti’ye geçiş yaptık. Ülkemizin aleyine gittiğini gördüğümüz için geçtik.Gelinen noktada herkes tarafından eleştirildiğini gördüğümüz için burdayız.

Ak Parti çatısı altında hiç bir siyasi çalışmam olmadı.Vali olarak görev yaptım. Ak Parti’nin kendisi bana Belediye Başkanı adayı olmam için teklifte bulundu. Ben siyasi anlamda birşeyin içinde yer almadım. 

ÇOK KONUŞUYORUZ

Zonguldak’ın en büyük kaybı çok konuşuyoruz. İcraattan çok konuşuluyor. Zonguldak’ı daha nasıl ileri getirebiliriz onun için bir araya gelmeliyiz. Yeni trafik uygulaması örneğin uygulandı denendi.

Yolar açarak trafiği rahatlatmamız lazım.Mesela Mithatpaşa tüneli Kilimli tarafına giden araçlar için kullanılınca rahatlayacak. Tüm STK’lar siyasi örgütler toplanıp öncelik sıralamaları yapılmalı. 

MEVCUT HAVAALANI YAPILMADAN İKİNCİSİNİN KONUŞULMASI GERÇEKÇİ DEĞİL

Eski tip havalanı, 2002 yılında iniş yapılmış ve uçuşların yapılmadığı inşaatların yarım kaldığı bir vaziyetteydi. O dönem ki ZTSO Başkanı Salih Demir iş adamlarımızın örgütlenmesinde öncü olmuştu. İş adamları arkadaşlarımız orayı traşlamaya başladı ve havaalanı açıldı. 

175 kişilik uçaklar gelip inebiliyorsa THK uçaklarıda rahtalıkla iniş yapabilir. Bölgenin ekonomik olarak ta önü açılabilecekti. Burada hem halkın ihtiyacı hemde bölgeye yatırım  amacından da kolaylık sağlayacaktı. Demiryollarının modernleşmesi, ulaşım ağını rahatlatmak için bir takım yönlendirmelere yapılmalı. Biz insanımız göç etmesin diye uğraşıyoruz bunlar hep bir parçasıdır. Biz güncel sorunlardan biraz daha çıkıp projelerde üretmeliyiz.Oranın uzatılması genişletilmesi yapılmadan yeni bir havalimanı yapılması çok gerçekçi olmaz. Devletinde buna bütçesi yok.  Yatırım yapıcak biri varsa onlara sahip çıkalım.

ZONGULDAK’IN LOBİSİ ŞART 

Zonguldak’ın Ankara için lobi oluşturmasının şart olduğun belirten Erkmen : 

Bu geçmişte ve şimdi çok tartışıldı.Önemli olan onların nasıl gördüğü değilde bizim kendimizi nasıl gösterdiğimiz.Bürokraside üst kademede insanımız olursa Ankara'da o kadar sözümüz geçer. İşin içine siyaset girdiği zaman bu iş olmaz Zonguldak için çalışacak lobi oluşturmamız lazım. Siyasi amaç için kulanacaklarsa partilerin bünyesine girebilir. Lobi dediğimiz zaman herkesin pay bulabileceği dernek vakıf bunların konulması gerekiyor. Her görüşten insanı içinde barındıran Zonguldak Vakfının kurulması şart.

Biz sanayi fuarı açtığımızda Zonguldaklı olupta Zonguldak’ta ne üretildiğini bilmeyen çok insan vardı.  Türkiye’de Zonguldak gibi bir şehir yok kendi özgü bir şehirdir. Ormanımızı değerlendirmek istedik.Tonluk piyasasını ve borsasını yapmak istedik. İtalyanlar gelmişti çanakçılar ile birlikte mobilya üssünün olmasını söylemiştim.  

Görüşler farklı olabilir ama sonuçta hedefimiz Zonguldak’ın daha iyi yerlere gelmesi için en düzgünün bulmak için konuşmamız lazım. Hepsiyle oturup çalışalım yeterki Zonguldak kazansın.

GENÇLERİ SPORA YÖNLENDİRELİM

Vali olduğum günün şarlarıyla bugünün şartları aynı değil ekonomik anlamda ama hiç destek olmamakta olmaz gençliğin ve sporun vücut bulduğu Zonguldakspor bir temsil yüzü olduğu düşünüyorum. Bizim gençleri meşgul edecek onları olumlu  yönlendirecek spor tesislerini çoğaltmamız gerek.

TOKİ’YE NEDEN İHİTYAÇ DUYUYORLAR

İYİ Parti İl Başkanı Erkmen, programda Belediye TOKİ iş birliği ile yapılması öngörülen çalışmalar hakkında görüşlerini açıklarken şunları söyledi : 

‘’TOKİ ile iş birliği halinde bunu yapacağız dediler. Kendi kaynaklarından yapacaklarsa TOKİ’ye bir ihtiyaç yok. Burada neden TOKİ’ye ihtiyaç duyuyorlar. TOKİ ile neyi birlikte yapacaklar. Belediye olarak TOKİ’ye ne vaad edildi. Belediye Meclisinde de TOKİ’ye yetkisi verilmesi gerekir. Belediye kendi bütçesinden yapacaksa TOKİ’ye neden ihtiyaç duyuyor.’’

Editör: Haber Merkezi