TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’dan çarpıcı açıklamalar;

“2019’da 50 Maden Mühendisi alımı gerçekleştirilecek” 

“1500 işçi alımı için İŞKUR başvuruların başlaması için Hazine Bakanlığından yazı bekliyoruz. Sosyal medyada çıkar haberler yanlış”

“Kurumda yılda 250 olan iş günü 350 güne çıkartılacak. Cumartesi ve pazar günler ide çalışılacak”

Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Kazım Eroğlu 1500 işçi alımı sonrasında kurumda yıllık iş gününün 250 günden, 350 güne çıkarılacağını, Cumartesi ve Pazar günleri de çalışılacağını ve 2 günlük izinlerinde hafta için kullanılacağını ifade etti. 

50 MADEN MÜHENDİSİ İSTİHDAM EDİLECEK

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, 1500 işçi alımı sonrasında artacak olan iş günü dolayısıyla maden mühendisi açıklarının ortaya çıkacağını belirterek 2019da 50 maden mühendisi istihdam etmeyi planladıklarını ifade etti. Eroğlu yaptığı açıklamasında “ Bizim için kuruma 1500 işçi alınması gelecek için bir umuttur. Kısa zamanda 1500 işçinin sistemimize girdiği anda, kurumda emeklilikten kaynaklanan biraz de açığımız var. Bir an önce bu açığı tamamlayalım diye bir yol haritamız var. Birde bizim için önem arz edecek olan bir hadise var. Maden kanunundan kaynaklanan teknik eleman tanımında, 1500 işçi arkadaşımız sisteme girdikten sonra, başarabilirsek biz yine 2 gün üst üste çalışanlarımızın hafta tatilini korumak üzere, 5 iş günü nü geçmemek üzere 250 iş gününü çalışmayı 353 güne çıkarmayı düşünüyoruz. Bu şekilde de 50-60 tane maden mühendisi açığımız olacak, onu da sene içinde Devletimiz ile görüşerek 50 tane maden mühendisini istihdam etmeyi planlıyoruz. Mesailer artmayacak, biz şu anda 5 gün çalışıyoruz 2 gün izin yapıyoruz. Yine arkadaşlarımız 5 gün çalışacak 2 gün izin yapacak. Biz alacağımız bu 1500 arkadaşımızı Cumartesi ve Pazar günleri de değerlendirip, yine hafta içerisinde üst üste 2 gün izin yapacak. Yani kendilerine verilmiş izin hakkına müdahale etmiyoruz. Kurumda 250 iş günü çalışılıyor, biz bunu 350 iş günü ne çıkarmayı düşünüyoruz. Bizim yılda 100 günlük bir pasif duruşumuz oluyordu. Bunu aktif hale getirmeyi düşünüyoruz. İşçi arkadaşlarımızın herhangi bir mağduriyeti olmayacak” dedi.

KURA ÇEKİMİ ŞUBAT’A GİTMEDEN OLUR..

Sosyal Medya’da Kuruma alımların 22 Aralık’ta başlayacağı yönünde çıkan haberleri yalanlayan Kazım Eroğlu “ Şimdi sürecin başlangıcı bizim için önemli olan start noktası Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnameyi imzalamasından sonra resmi gazetede yayınlanmasıdır. Kararnamenin 3. Maddesinde farkındaysanız veya  bunu sosyal medya ya da kararnameyi yayınlayan arkadaşlar baktıkları zaman 3. Madde de usul ve esaslar bütüncül olarak Maliye ve Hazine Bakanlığı tarafından belirlenir deniyor. Biz o yazıyı bekliyoruz şu an. Yazı gelecek, ondan sonra süreç başlayacak. O süreçte bizim mevcut Yönetim Kurulundan yazının çıkması uzun sürmeyecek. Hususlar resmi gazetede yayınlanması, işkur üzerinden ilana çıkılması, müracaatların alınması. Yani süreç sıkıştırılmış bir vaziyette olursa kura çekimi Şubat’a gitmeden olur diye düşünüyoruz. “ şeklinde konuştu.

(HABER ERCAN DEMİR ) 

Editör: Haber Merkezi