SP İl Başkanı Burak Erol, Devrek İlçe Başkanı Halil Korkut'u ziyaret etti.

SP İl Başkanı Burak Erol ziyarette, son günlerde dünyada yaşanan gelişmeler hakkında konuştu.

Erol,  kritik gelişmeler hakkında şunları söyledi: 

SON GÜNLERDE DÜNYADA YAŞANAN GELİŞMELER

''Bildiğiniz üzere; bölgemiz ve yakın coğrafyamızda son günlerde sıcak gelişmeler yaşanmaktadır.Libya'da yaşanan son gelişmeler ve Kasım Süleymani'nin, ABD tarafından suikasta uğramasının ardından bölgede son derece kritik gelişmeler yaşanmaktadır.

Bölgede giderek artan tansiyon ve dünyada yeni kaos ve çatışmaların ortaya çıkma ihtimali hepimizi endişelendirmektedir.

Temennimiz; tırmanan bu gerginliklerin daha fazla büyümeden, sükunetle, aklı selimle, diyalog ve diploması yoluyla çözüme kavuşmasıdır.

LİBYA ATEŞKESİ​

Bu nedenle; Libya'da kalıcı bir ateşkesi sağlamak için atılan ve atılacak olan her adımı önemli buluyor, destekliyoruz.Her defasında ''biz demiştik'' demekten inanın keyif almıyoruz, ancak iktidar her meselede dönüyor, dolaşıyor bizim dediğimiz noktaya geliyor.

Ancak; her seferinde geç kalarak ve telafisi zor veya mümkün olmayan yaralar açarak!

Bugün yaşadığımız sıkıntıların temelinde bu iktidarın vebali var, biz bunu unutamayız!

Arkadaş! Bir kez de zamanında sözlerimize kulak verseniz de; işleri içinden çıkılmaz bir hale getirmesiniz ne olur Allah aşkına?

Putin'i dinlediğiniz kadar, Trump'la istişare ettiğiniz kadar, bu milletin evlatları ile, muhalefet partileri ile bir araya gelseniz, tavsiyelerine kulak verseniz ne kaybedersiniz?

Meselenin en başında, krizin çözümü için tarafların tümüyle müzakere edilmesi gerektiğini ifade etmiştik.

Şimdi gelinen noktada biz her şeye rağmen; Libya’da yakın zamanda bir ateşkes anlaşmasının imzalanmasını temenni ediyoruz.

Ümit ediyoruz ki; Libya gereksiz yere kan gölüne dönmeden, tüm tarafların üzerinde mutabık kalacağı bir anlaşmaya imza atılır.'' dedi.

Editör: Haber Merkezi