Esnaf için işsizlik sigortasının mücidi Şükür Küçükali, ülke gündemine yansıyacak yepyeni bir öneri daha getirdi

“ Esnaf da malülen emekli olabilsin”

    Zonguldak Bakkallar Odası eski Başkanı Şükür Küçükali, esnaf ve sanatkarlar için gündeme daha önce hiç söz edilmemiş, yepyeni bir öneri getirdi. Küçükali, ülke düzeyinde tüm esnaf ve sanatkarları ilgilendiren önerisinde “ Esnaf ve sanatkarlarımız da tıpkı işçilerimiz gibi  kaza, ağır hastalık ve benzeri hallerde, iş göremez duruma geldiklerinde malülen emekli olabilmelidir. Ağır hastalık, kaza, sakatlık ve benzeri nedenlerle işyerinde çalışamayacak duruma gelen esnaf ve sanatkarlarımıza malülen emeklilik hakkı sağlanmalıdır. Bu konuda bir talep oluşturulup, Ankara’ya sunulması gerekiyor” dedi.

    Şükür Küçükali, daha önce işini kaybeden esnaf ve sanatkarlara “işsizlik maaşı” bağlanması yönünde ilk kez öneri getirmiş ve bu öneri ulusal basında geniş yankı bulmuştu.

Gazeteci Nail Güreli Zonguldak’ta Şükür Küçükali ile röportaj yaparak konuyu ulusal gündeme taşımış, bu konu birçok gazete ve ekonomi dergisinde de yayınlanmıştı.

Bütün bu gelişmelerin ardından ilk kez Şükür Küçükali’nin gündeme getirdiği “esnafa işsizlik maaşı” konusunda düzenleme yapılarak, yasalaşmış bulunuyor.

Küçükali’nin, “esnafa malülen emeklilik hakkı” konusundaki önerisinin de ulusal medyada geniş yer bulacağı tahmin ediliyor.

(Yeni Adım-Özel Haber)

Editör: Haber Merkezi