17 günlük kısıtlama sona erdi ancak kademeli normalleşme ile birlikte: 17 Mayıs-1 Haziran arasında, kahvehane, çay bahçesi, sinema salonu, halı saha, internet kafe, yüzme havuzu ve spor salonları kapalı kalmaya devam edecek. Yeme içme yerleri ise hafta içi 07.00-20.00 arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 arasında ise sadece paket servis olarak hizmet verecek. Çay ocakları ise masa, sandalye /taburelerini kaldırmak ve sadece esnafa servis yapmak kaydıyla faaliyetlerine devam edebilecek.
Özellikle gıda satışı yapan esnaflara getirilen bu kurallar ise esnafın moralini bozmuş durumda 
Esnaflar, "Zaten zor durumdayız uzun süreden beri paket servis ve gel al şeklinde hizmet veriyorduk değişen hiçbir şey olmadı. Bizim günahımız ne. Müşteri almak istiyoruz. Helallik istemiyoruz ama biz helallik vermeyeceğiz. Esnaf olarak desteklerden yararlanamıyoruz"diyerek tepki gösterdiler.
Vatandaşlarda vaka sayısında ki düşüşünün sevindirici olduğunu belirterek İnşallah bu vaka sayısı düşmeye devam eder ve yeni kısıtlamalarla ülkemiz karşı karşıya kalmaz.Hepimiz çok dikkatli olmalıyız şeklinde konuştu.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi