1 Haziran'dan itibaren geçerli olan normalleşme kararları Zonguldak'ta esnaflar ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'dan itibaren normalleşme kararlarını açıklanırken buna göre: Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerlerinde, sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında, belirlenen kurallara göre masaya servis yapılabilecek, yaklaşık 1,5 aydır faaliyetlerine ara vermiş olan kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi işletmeler, belirlenen kurallar çerçevesinde, pazar günü hariç sabah 07.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında, çalışabilecek ve yine 1 Haziran itibarıyla ilkokullarda, 7 Haziran Pazartesi'den itibaren ise ortaokul ve liselerde haftada iki gün yüz yüze eğitime başlanacak.
Alınan bu normalleşme kararlarıyla birlikte caddelerde hareketlilik başladı esnaflar işyerleri içeri müşteri olarak masalarda servis yapmaya başladılar öğrenciler okul kıyafetlerini giyerek okullarına gittiler. Esnafın ve vatandaşın yüzü güldü vatandaşın yüzü güldü.
Zonguldak'ta esnaflara ve vatandaşları alınan bu kararları sorduk.Esnaflar ve vatandaşlar normalleşme kararlarını mutlulukla ve olumlu karşıladıklarını ifade ederek "Her şey daha güzel olacak" şeklinde konuştular.
Lokantada çorba içen bir vatandaş "Ağız tadı ile çorba içmeyi özlemiştim" derken, bir esnaf ise alınan kararlardan "Hem mutluyuz hem de umutluyuz" ifadesini kullandı.Vatandaşlar ve  esnaflar aşılamanın hızla devam ettiğini ve koronavirüs salgından inşallah en kısa zamanda kurtulmayı sabırsızlıksa beklediklerini ifade ettiler.

Alınan kararlardan sonra işyerinin önünde cep telefonundan keyifle müzik dinleyen bir berber esnafı ise tüm Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

KAHVEHANE ESNAFI OYUNUNDA SERBEST BIRAKILMASINI İSTİYOR
Kahveci esnafı ise normalleşme adımları kapsamında içeriye müşteri alınmasından memnun olduklarını ancak oyun oynanmasını halen yasak olmasının eksiklik olduğunu ifade ederek bir an önce kahvehanelerde oyununda serbest bırakılmasını istediler.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi