Gündemdeki isim İsmail Eşref, Yeni Adım’ın sorularını yanıtladı

“ Aday değilim “

*** Zonguldak eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, DSP’den aday olup olmayacağı yönündeki tartışmalar nedeniyle gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erhan Çakmak’ın sorularını yanıtladı.

DSP’den veya herhangi bir partiden aday olmayı düşünmediğini belirten İsmail Eşref, “ Bu tartışmalar benim bilgim dışında gelişti. DSP İl Başkanı Sercan Güraslan kendi fikri ile böyle bir açıklama yapmış. Bu açıklamadan sonra bir sohbetimiz oldu, ancak ben şu anda DSP’den veya herhangi bir siyasi partiden aday olmayı düşünmüyorum. Bunu kendisine de söyledim. Ben üç dönem Zonguldak Belediye Başkanlığı yaptım, üçüncü dönemimde milletvekili adayı olmak üzere istifa edip ayrıldım. Bu süre içinde siyasetten uzak kaldım, aday olmaya niyetim yok” şeklinde konuştu.

ZONGULDAK’A CİDDİ HİZMET VERİLMEDİ

İsmail Eşref, görevde bulunmadığı süre içinde Zonguldak’a ciddi hizmet verilmediğini vurgulayarak, “ Bir Zonguldak sevdalısı olarak bu durum beni üzüyor. Partim (CHP) hizmet veremeyecek bir aday gösterirse bu durum beni üzer. Bu yüzden, hem seçim kazanacak, hem de hizmet edebilecek bir adayla yola çıkılması gerekiyor. CHP’nin kapısını bilmeyenlerle yola çıkılmaz” dedi.

CHP ZAYIF ADAY ÇIKARIRSA YENİ BİR DEĞERLENDİRME YAPARIM

İsmail Eşref, gazetemize yaptığı açıklamada, “ Ben şu anda CHP üyesiyim. CHP, zayıf bir aday çıkarırsa, seçilemeyecek, ya da seçilse bile 5 yıl boyunca belediyeyi yönetemeyecek bir aday çıkarırsa belki bakış açım değişebilir, o zaman yeni bir değerlendirme yapabilirim. Ancak şu anda kesinlikle adaylık düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi