“KAMUDA ETİK DEĞERLERE BAĞLI OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Ticaret il müdürlüğü kamu görevlilerine ‘etik’ konulu seminer verdi.

Ticaret Bakanlığı Zonguldak Ticaret il Müdürlüğünce bakanlığın Zonguldak’ta bulunan birimlerinde çalışan kamu görevlilerine yönelik meslek etiği konulu seminer düzenlendi.

Seminere Ticaret il müdürü İsmail Maden ve beraberinde ticaret müdürlüğü personelleri, Gümrük müdürlüğü ve kaçakçılık istihbarat müdürlüğü personelleri hazır bulundu.

Etik olmanın iyi bir yönetimin temel unsuru olduğuna dikkat çeken Ticaret il Müdürü İsmail Maden, Salon tahsisi nedeniyle konuşmasına SGK İl müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek başladı. İsmail Maden, kamuda etek değerlere bağlılığın çok önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

KAMUDA ETİK DEĞERLERE BAĞLILIK, HALKIN KAMU KURUMLARINA KARŞI GÜVEN DUYMALARINI VE BUNU SÜRDÜRMELERİNİ SAĞLAYAN BİR İŞLEVE SAHİPTİR.

“Günümüzde etik, iyi bir yönetimin temel unsurudur. İyi bir kamu yönetimi sistemi karar, eylem mi işlemlerinde etik değerlere bağlı hareket eden yönetimdir. Kamuda etik değerlere bağlılık, halkın kamu kurumlarına karşı güven duymalarını ve bunu sürdürmelerini sağlayan bir işleve sahiptir. Dolayısıyla, kamu görevlilerinin etik değerlere bağlı olarak hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır. Etik ilkeler, kamu görevleri için, çalışma hayatı içinde neyin iyi ve doğru olduğuna dair rehberlik etmektedir. Kamu görebilir, Karar verirken ya da bir eylem de bulunurken ikilemde kalabilmekte ve bazen karar vermekte zorluklar geçebilmektedir. Böyle durumlarda yetkililerin hey kaynakların adil, tarafsız, dürüst ve tutarlı bir biçimde nasıl kullanılacağı sorunu ortaya çıkmaktadır. Vereceğimiz eğitimle görevlerinizi yerine getirirken uyulması gereken etik davranış ilkeleri yeti için uyulması gereken etik davranış ilkeleri konusunda, pratik bilgiler vermeyi ve karar verme süreci ince sıkça karşılaşılan etik ilkelerin çözümünde yardımcı olmayı amaçlamaktayız. Yapacağımız eğitimin sizleri ve kurumlarımıza faydalı olmasını diliyorum”.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi