Seval Çetin’in sunduğu Ana Haber Bülteni’ne İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Güner canlı telefon bağlantısı ile katıldı.

ZONGULDAK'TA EV KALMA KURALINA UYULMUYOR

Zonguldak’ta vatandaşların evde kalmadığını belirten Güner, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

‘’Türkiye’de yapılan bütün önlemler Zonguldak’ta da yapılıyor. Ama Zonguldak’ta evde kalma kurallarına uyumuyor. Dün Cumhurbaşkanımız dahil bunları söyledi. Lütfen evde kalın. Kuralları uyun. Zonguldak’ta bu çok büyük bir sorun haline geldi. Zonguldak’ta pozitif bir vakamız yok. Ama karantinada olan tedbir amacı ile tutulan hastalarımız var. Olma ihtimalide yok değil var. 

Merdiven tutma yerlerini, kapı kollarını muslukları evlerde mutlaka silin, camları açın ortamı havalandırın. Komşularınızla arkadaşlarınızla evde çok görüşmeyin. Bir kaç haftayı düşük oranda atlatmalıyız. 240 vatandaşımız 165 kişiye düştü. 14 günü tamamlayanlar takipten çıktı. İl genelinde evleri tek tek 3 günde bir dolaşıyoruz. Evden çıkmamaları gerektiklerini anlatıyoruz.Ateşlerini ölçüyoruz. Ateşi yüksek olanların kontrollerini yapıyoruz. 

Bir çok İl’de evde kalınmıyor. Çin’deki İtalya’daki doktorlarda aynı şeyleri söylüyor. Bunun önüne ancak böyle geçilebilir. Özellikle 65 yaş üstü hastaların dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz. Lütfen evde kalın.’’

Editör: Haber Merkezi