Cuma hutbesinde Diyanet İşleri Başkanlığı'nca başlatılan“Haydi Türkiye,  Evden  Kur’an  Öğrenmeye” seferberliği için katılım çağrısında bulunuldu.

Hutbede, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın  internet  sayfasından  başvurarak  bulunduğunuz yerden  çevrim  içi  derslerle  Kur’an  öğrenebilir, Kur’an’ın  nurunu  ailenize  ve  hayatınıza yansıtabilirsiniz." denildi.

Ayrıca,  okullarda  Kur’an-ı Kerim,  Peygamberimizin  Hayatı  ve  Temel  Dini Bilgiler  dersleri,  seçmeli  dersler  arasında  yer almakta olduğumu hatırlatarak Yavrularımızı, bu  dersleri  seçmeleri için teşvik edilmesi çağrısında bulunuldu. Hutbede şöyle seslenildi:

FATİHA SÛRESİ: KUR’AN’IN MUKADDİMESİ

Muhterem Müslümanlar! Birgün Resûl-iEkrem(s.a.s) sahâbe-i kirâmdan Ebû Saîdb. Muallâ’ya, “Mescitten çıkmadan önce sana Kur’an-ı Kerim’de ki en büyük sûreyi bildireceğim. ”demişti. Namazın ardından ona şöyle buyurdu: “Bu sûre, yedi ayetten oluşan, namazlarda tekrar tekrar okunan Fâtiha sûresidir. ”Aziz Müminler! Fâtiha sûresi, mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’in mukaddimesidir. Peygamberimiz bir hadisinde “Fâtiha’yı okumayanın namazı yoktur. ”buyurduğu için bizler namazlarımızın herrekâtında bu sureyi okuruz. Kulun Rabbi ile gönülden hasbihali olan Fâtiha sûresini her okuduğumuzda Cenâb-ı Hakk’ın “Kuluma dilediği verilecektir. ”buyurduğunu bilerek huzur buluruz. Kıymetli Müslümanlar! Fâtiha  sûresine,  “Rahmân  ve  Rahîm  olan Allah’ın adıyla.” diyerek  Besmeleyle  başlarız. Biliriz  ki  Allah’ın adı anılmadan başlanan her iş, eksiktir, yarımdır, bereketsizdir.َُ ayetini okuduğumuzda, kâinatı  yaratan  ve  yöneten  Rabbimize  sonsuz hamdimizi,  şükrümüzü,  övgümüzü  ve  saygımızı sunarız.' 

Biliriz ki O, lütuf ve ihsan sahibidir. Rahmeti bol, merhameti çoktur. Hesap  gününün  yegâne hâkimi O’dur. Kullarını ahirette hesaba çekecek olan Allah:, mutlak Bizler  yalnız Allah’a  kulluk  eder  ve  sadece  O’ndan  yardım dileriz. Zira O’ndan başka sığınacak, dayanacak, güvenecek hakiki bir merci yoktur. İlahi  Ya  Rabbi! “Bizi  dosdoğru  yola, kendilerine  iman  ve  hidayet  nimeti  verdiğin kimselerin  yoluna  ilet.  Gazabına  uğramış olanların ve sapıtanların yoluna değil.” 

Değerli Müminler! Fâtiha  ile  başlayan  Yüce  Kitabımızı okumak,   anlamak  ve  yaşamak  için  büyük  bir özveriyle çalışalım. Bu vesileyle, hepinizi Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatılan “Haydi Türkiye,    Evden    Kur’an    Öğrenmeye” seferberliğine  davet  ediyorum.  Başkanlığımızın internet  sayfasından  başvurarak  bulunduğunuz yerden  çevrim  içi  derslerle  Kur’an  öğrenebilir, Kur’an’ın  nurunu  ailenize  ve hayatınıza yansıtabilirsiniz. Ayrıca,  okullarımızda  Kur’an-ı Kerim,  Peygamberimizin  Hayatı  ve  Temel  Dini Bilgiler  dersleri,  seçmeli  dersler  arasında  yer almaktadır.  Yavrularımızı,  bu  dersleri  seçmeleri için teşvik edelim."

(Haber-Ercan Demir)


Editör: Haber Merkezi