DSP İL BAŞKANI SERCAN GÜNARSLAN, İSMAİL EŞREF’LE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ

“ Evet demedi, hayır demedi”

Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak İl Başkanı Sercan Günaslan, yerel seçim çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İsmail Eşref’e Zonguldak Belediye Başkanlığı adaylığını teklif ettiklerini, Eşref’in ise bu teklife evet demediğini ancak hayır da demediğini belirterek, “DSP olarak yerel seçimde bizde varız” dedi.

AK Parti’ye, CHP’ye, İyi partiye ve MHP’ye tepki gösteren Sercan Günarslan, “Ne cumhur ne de Milet ittifakı içinde değiliz. Biz ancak halkla ittifak yaparız” diyerek şunları ifade etti:

“Öncelikle geçtiğimiz seçimde demokratik Sol Parti çeşitli bahanelerle seçime alınmamıştı. Şimdi ise önümüzdeki yerel seçimlerde Demokratik Sol Parti Zonguldak’la ismi özdeşleşmiş bir siyasi partidir. Demokratik Sol Parti olarak Zonguldak’ta gün bir gün bu seçimlere girmeye hazırlanıyoruz. Bildiğiniz gibi bir cumhur ittifak var bir millet ittifak var, Demokratik Sol Parti olarak hiçbir ittifakın içinde yer almadan kendi gücümüzle kendi becerinize seçimlere katılacağız. Yani Demokratik Sol Parti halkın partisidir ve biz ancak halkla ittifak yaparız. Ve halkımızla ittifak yapacağız. Bunu da tüm Zonguldak’a duyurmak istiyoruz.

Şimdi önümüzdeki yerel seçimlerde DSP olarak Zonguldak’ın her ilçesinde her bölgesinde ciddi, kuvvetli adaylarla yarışa girmeye hazırlanıyoruz.

Bir çok isimle görüşmemiz devam ediyor ve bir çok kişiyle de görüşmemiz sonuçlandı.

Şuna inanmanızı rica ediyorum, Zonguldak siyasetinde deprem etkisi yaratacak adaylarla Demokratik Sol Parti’miz için şöyle dememiz uygun olur; (efsane geri dönüyor) böyle demek daha uygun olur Demokratik Sol Parti Zonguldak’ta ve Türkiye’nin bir çok ilinde hak ettiği yere gelecektir ve halkımızın da bize teveccüh göstereceğine inanıyoruz .

Bildiğiniz gibi 17 yıllık bir hükümet var, bir muhalefet var bir de hükümetin koalisyon ortağı MHP var. Şimdi CHP’nin ortağı iyi parti var. İnsanlar yıllardır bu muhalefet ve iktidarın kayıkçı kavgasından bıktı ve alternatif arıyor. Bu alternatifi demokratik Sol Parti’dir.

Dediğim gibi inanıyorum ki efsane geri dönecek. Şimdi i Bir çok ilçe ve beldemizle görüşmeler yaptık ve adaylarımızı 20 Ocak ve hemen sonrasında açıklamalarını yapacağız. Ama bu Zonguldak merkez için söylemek gerekirse 1992 yılında siyasete giren Demokratik Sol Parti’den belediye başkanı seçilen ve üç dönem belediye başkanlığı yapmış olan sevgili İsmail eşref beyefendi ile geçtiğimiz günlerde kendisini davet ettik, 3 saatin üzerindeki bir görüşme yaptık ve kendisinin bu konulardaki fikirlerini aldık. Kendisinin bizimle olmasını tekrar demokratik Sol Parti çatısı altında Zonguldak’ta belediye başkan adayımız olmasını kendisine önerdik. Kendisi de bana teşekkür etti. Bize bu noktada evet demedi ama hayır da demedi. Bazı endişeleri olduğunu söyledi. Bunu bir tanesi Zonguldak’ta seçime girersen korkuyorum ki bu seçimi AK Parti’ye vermiş oluruz dedi. Ben de bunun karşılığında sizin de siyaset yapma hakkınız var, Demokratik Sol Parti’nin de siyaset yapma hakkı var, eğer öyleyse AK Parti’ye kaptırmamak için istemeyen diğer partiler sözüm ona CHP ve İyi Parti o zaman sizle de görüşebilirlerdi ama görüşmediler. Demek ki onların öyle bir kaygısı yok sizinle görüşmediklerine göre. Dolayısıyla bizim de önümüze bakmamız gerekiyor. Zonguldak’ın size ihtiyacı var.

Çünkü bakıyorum tüm partinin aday ve aday adayı profillerinin yani yüzde 90’ının belediyecilikle bir tecrübesi yok. Örneğin iktidar partisinin aday aday profili biraz zayıf. Yani operatör bir doktor. yani bu doktor bey gelip tansiyonumuzu m ölçecek Zonguldak’ta?  Diğer partilere bakıyorsun işte iyi partililer mutsuz çünkü niçin başka bir partinin adayını destekleyeceğiz şeklinde serzenişte bulunuyorlar haklı olarak. Dolayısıyla bir boşluk var Zonguldak’ta ve boşluğu tecrübeli deneyimli belediyecilik tecrübesi yüksek olan teknik bir adam olan İsmail Eşref olabileceğini düşündük. Kendisine bu öneriyle gittik. Görüşmelerimiz kendisiyle devam edecek ve umutluyuz” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi