Müzik dünyasına geçtiğimiz yıl Vedat Sakman ile yaptığı düet çalışması “Her neyse” şarkısıyla adım atan Evren Türeci şimdi farklı bir single ile müzikseverlere sesleniyor.

Söz ve müziğini Aysuda Ülkü Zeren’in,düzenlemesini Eyüp Erhan Doğancıoğlu’nun yaptığı şarkı DMC etiketiyle digital platformlarda yerini aldı.

Single çalışmasında entrümanlarıyla eşlik eden üstadlar : Bas gitarda Eylem Pelit, Yaylılarda İstanbul Strings, Perküsyon da Cengiz Ercümer, Elektro Gitar da Aysan Erdem, Klasik Gitarda Caner Ünal, Ud da Ömer Göktepeliler .

 İki gün süren klip çalışması, sahne performları Dorock XL’da ve diğer bölümler Mesta Sanat Evin’de gerçekleşti. Klip çekiminde Yağız Bankoğlu Dans ve Sanat Merkezı dansçılarının özel koreografisi ile ve özel sahne performansı ile izlediğimiz Evren Türeci, klibinde hayvan hakları aktivisti ve bu konuda yıllarca emek vermiş biri olarak, sokaktan kurtarılmış köpeklere de yer verdi. Klibin yönetmeni Murat Özfilizler.

Evren Türeci Vedat  Sakman ile yaptığı “Her Neyse” şarkısından sonra çıkardığı Tövbe şarkısı için “ Aşk dünyanın en güzel duygusu. “Tövbe”yi ilk duyduğumda şarkının aşktan kaçan değil, yalan aşklara elveda diyen bir kadına ait olduğunu hissetttim . Artık anlamsız ilişkilere aşk diyemeyen bu kadına yolculuğunda ses olmak istedim. Benim sesim için hep güçlü yorumunu yaparlar . Ben de sesimin gücüyle bu aşka yelken açan kadının yelkenine rüzgar olmayı istedim. Artık yalan aşk ve geçici zevkleri bırakıp hayatında iyiye yer açanlar için, eğlenceli bir şarkı Tövbe. Herkes keyifle dinlesin” diyor.

EVREN TÜRECİ-BİYOĞRAFİ

Zonguldak 'ta doğan olan Evren Türeci, 8 yaşından itibaren keman, gitar,ses eğitimleri aldı.İlk sahnesini 16 yaşında yapmış ve bir çok şarkı yarışmasında derece kazanmıştır.

Zonguldak Belediye Konservatuarı Klasik Türk Müziği, Fame Akademi Müzik Ana Sanat Dalı Şan bölümlerinden mezun olmuştur.  Diksiyon ve seslendirme eğitimleri almış olup Haber Spikerligi, Radyo Programcılığı,Reklam Jingle ve Fragman seslendirmeleri yapmıştır.

Oda Tiyatrosunun Müzikal ve Tiyatro Eğitim Sertifika Programlarını başarı ile tamamlamıştır.

Ülke genelinde Hayvan Haklarının sağlanması için  kurulan Sivil Toplum Örgütlerinde bir çok pilot proje ve makaleler  hazırlamış ,konferans ve seminerler vermiş, hem kurumsal hem de sahada gönüllü olarak çalışmış bir Hayvan Hakları Aktivistidir.

Engelli çocuklar için de gönüllü müzik terapistliği yapmış olan sanatçı tüm bu toplumsal çalışmaları ile bir çok ödül almıştır.

Erkan Kahraman Academy 'de Ruhsal Karma Tabanlı Astroloji ile Uluslararası  Spritüel Koçluk Eğitimleri almış olan Türeci bu konularda ki  çalışmalarına da aktif olarak devam etmektedir.

2018 yılında Sanatcı Vedat Sakman ile " Her Neyse " isimli ilk akustik single çalışmasını yapmış olan Evren Türeci 2019 Müzik Ödüllerinde " En iyi çıkış yapan cover düet " ödülünü kazanmıştır."Tövbe " isimli ikinci tekli single çalışması DMC etiketi ile 2019 Ekim itibari ile digital platformlarda yerini almıştır.(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi