İl Genel Meclisinde Köye dönüştürülen beldelerin imar planları yeniden değerlendirildi, 3 köyün ise yerleşik alan sınırlarının genişletilmesine karar verildi.

Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Eylül ayı son birleşimi gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Necdet karaveli başkanlığında gerçekleştirilen birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturmayı tutanak özeti okunarak oylandı ve meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.
KÖYE DÖNÜŞTÜRÜLEN BELEDİYELERİN İMAR PLANLARI YENİDEN GÖRÜŞÜLDÜ
Mecliste 2009 ve 2014 yılında Mahalli İdareler seçimlerine giremeyerek köye dönüştürülen, Devrek İlçesi Eğerci- Özbağı, Gökçebey İlçesi Hacımusa, Kozlu İlçesi Sivriler, Ereğli İlçesi Çaylıoğlu ve Öğberler Belediyelerinde yapılmış imar planlarının tekrar değerlendirilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Orman, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler, Sanayi ve Ticaret ile İçişleri Komisyonlarının hazırlamış oldukları raporlar görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.
KOZLU'DA KÖY YERLEŞİK ALANLARININ SINIRLARI GENİŞLETİLDİ
Kozlu İlçesi Kargalar – Saka, Ereğli İlçesi Ovaköy – Ramazanlı ve Devrek İlçesi Nizamlar Köylerinde köy yerleşik alanları ile ilgili çalışmalar yapılarak köylerin ihtiyaçları doğrultusunda yerleşik alan sınırlarının genişletilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, Tarım ve Orman, Çevre ve Sağlık, Köylere Yönelik Hizmetler ile İçişleri Komisyonlarının raporlarının görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

AHMET ALİ MUMCU CHP'YE KATILDI

İl Genel Meclisinde İyi Parti'den istifa eden Ahmet Ali Mumcu uzun süredir bağımsız olarak mecliste görev yapıyordu.
Ahmet Ali Mumcu Cumhuriyet Halk partisine katıldı.
Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyeleri Ahmet tülübaş ve Nedim Bekar görevli bulundukları komisyonlardan istifa ettiler ve yerine CHP'ye yeni katılan Ahmet Ali Mumcu oybirliği ile komisyonlara seçildi.

MEHMET DİLAVER EMEKLİ OLDU
İl Özel idaresi 41 yıldır görev yapan strateji ve iş geliştirme Müdürü Mehmet Dilaver emekli olması sebebiyle meclis üyelerine hitaben veda konuşması yaptı ve meclis üyelerinin helallik istedi.
Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle birleşim sona erdi.
(Habet-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi