Emeklilikte yaşa takılanlar mağdur
EYT mağduru olan Mahmut Okumuş emeklide yaşa takılanların mağduriyetlerinin pandemiyle birlikte had safhaya vardığını belirtti.
EYT'nin bir takım kimselerin söylediği gibi kesinlikle erken emeklilik olmadığını aksine emekliliğinin yaşa takılanlar olduğunu belirten Mahmut Okumuş, şunları ifade etti:

"EYT mağduru olarak özel sektörde çalışan elemanlar. Şu pandemi döneminde herkes mağdur ama Bizler lokantalarda, pastane verdi, çay ocaklarında ve eğlence sektörleri gibi çalışan insanlar olarak şu anda yüzlerce ve binlerce arkadaşımız boşta. Ben kendim şu anda çalışabiliyorum ama evine ekmek getiremeyen binlerce arkadaşımız mevcut. Devletin bunlara bir katkısı var mı, katkı istenilen seviyede maalesef değil. Bunun sonucu olarak da birçok arkadaşımız eyt'li yani emekliliği yaşa takılanlar taşlarımız. Bir takım kimselerin söylediği gibi bu kesinlikle erken emeklilik değildir emekliliği yaşa takılanlardır. Bakacağım da zamanda 25 yıl ve 5600 yıl prim süresi verildi ve bu arkadaşlarımız bunları doldurdu. Şu süreçte bunların hakları bilmeyecek de ne zaman verilecek.
Bu arkadaşlarımız devlet de işbaşı yapamıyorlar. Devlet 35 yaş üstünde vatandaşı işe almıyor ve bu arkadaşlarımızın kendi çalıştığı iş yerleri de şu anda kapalı nokta Özel sektörde yeni işçi alımı da yok maalesef devlete de işçi alımı yok Peki ne olacak bu arkadaşlarımızın hali" (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi