2019 yılı camiler ve din görevlileri haftası kapsamında ezanı güzel okuma yarışması bölge finali Zonguldak Hz.Ali Acılık Cami'nde yapıldı.Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak ve Ankara'dan toplam 10 din görevlisi  yarışmacı katıldı.Yarışmanín Jüri başkanlığını İl müftüsü Rüstem Can gerçekleştirdi.

Jüri Başkanı ve İl müftüsü Rüstem Can, yarışma öncesinde yaptığı konuşmada, "Bizi dinlemeye gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve kıyamete kadar da şu Aziz vatanımız üzerinde ezanı Muhammed'i i susturmaya çalışanlara asla ve asla fırsat vermesin Allah'ım. Her ilde ezanı güzel okuma yarışması düzenliyor. Burada amaç camiler ve din görevlileri haftası etkinlikleri çerçevesinde  personelimizin yeteneklerini geliştirme,  planlı çalışma alışkanlığını kazandırmak, kişisel gelişimlerini ve kendilerini yetiştirmelerini devamlılığını ve mesleklerini cesaret de yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamaktır. Bugün 10 ilden gelen din görevlilerimizle inşallah bu güzel yarışmayı tertipleyeceğiz.Kırıkkale, Karabük, Bolu , Kastamonu,  Ankara , Eskişehir l, Düzce , Bartın ve Çankırı'dan gelen din görevlilerininizce İnşallah ezanı güzel okuma yarışmasını gerçekleştireceğiz.ve buradan birinci çıkacak din gönüllisi arkadaşımız Türkiye finaline gitmeye hak kazanacak. Ben hocalarımıza ve dışarıdan gelen tüm misafirlerimiz Hoş geldin diyorum." Dedi.
İl Müftü Rüstem Can'ın konuşmasından sonra din görevlileri sırayla ezanı en güzel şekilde okudular.Yarışmada 1.Olan Türkiye şampiyonası finaline  katılmaya hak kazandı.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi