İletişim Başkanı Altun, Ankara'da Basın Çalıştayı'nda açıklama yaptı. Altun, bazı basın gruplarının dışarıdan fonlandığını söyleyerek "Bırakın artık bu coğrafyada beşinci kol faaliyetleri sürdürmeyi ve gerçek anlamda dördüncü kuvvet olarak hareket edin."

İletişim Dairesi Başkanı Fahrettin Altun, medya sektörünün temsilcileriyle video konferans yöntemiyle düzenlenen ‘Basın Çalışanlarının Haklarının İyileştirilmesi Çalıştayı’na katılarak açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
Çalıştayda basın çalışanlarının haklarının nasıl daha ileri bir noktaya götürüleceğinin ele alınacağını belirten Altun, çalıştay da sorunların adını koymayı ve bu sorunlarla ilgili somut çözüm önerilerinin üretilmesini arzu ettiklerini söyledi.
Kovid-19 salgını nedeniyle buluşmayı sanal ortamda yapmak durumunda kaldıklarını kaydeden Altun, toplantıyı 15 Temmuz destanının 4’üncü yılının anıldığı dönemde gerçekleştirildiğine işaret ederek "O gün verdiğimiz destansı mücadele, bundan önce bağımsızlığımıza, istiklalimize, birliğimize ve dirliğimize yapılan saldırılar karşısında ortaya koyduğumuz mücadelelerin adeta hülasası niteliğindeydi" dedi.

"FETÖ İLE MÜCADELEDE YUMUŞAMA OLMAZ"
FETÖ’yle millet adına görülecek bir hesaplarının olduğunu vurgulayan Altun, "Devletimizin ve kurumlarının FETÖ’ye karşı mücadelede en ufak bir zafiyet içerisinde olduğu yanılgısına kapılmak, sadece örgütün işine yarayacak bir dezenformasyondan ibarettir. Sayın Cumhurbaşkanımızın canına kast etmeye, milletin iradesini yok etmeye, Meclis’ini ortadan kaldırmaya ve milletin ordusunu millete karşı kışkırtmaya çalışan alçak ve sinsi bir terör örgütüne karşı ne devlet katında ne de millet nezdinde en ufak bir acıma ya da müsamahaya yer yoktur ve olamaz. Bu milletin hiçbir ferdi, bu devletin hiçbir parçası FETÖ ile mücadele konusunda en küçük bir yumuşamaya, rehavete ya da kuşkuya kapılmaz, kapılamaz. Bunu bekleyenler daha çok bekleyecekler! Örgütü en ufak parçasına kadar yok etmeden hiçbirimize rahat yüzü yoktur" mesajını verdi.

"TERÖRİSTLERİ AFFEDECEK DEVLETİMİZ YOKTUR"
Altun, darbecilerin affedilmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağına işaret ederken, "Nedamet getiren hiçbir darbeci olmadığı gibi, alçak teröristleri affedecek bir devletimiz de yoktur. Kimse boş hayaller içerisine girmesin! Kimse milletimizin bilincini, vicdanını, ferasetini yok saymaya kalkmasın. En son yok saydıklarında işgali ve darbeyi elleriyle, bedenleriyle durduran milyonlarla karşılaştıklarını kendilerine hatırlatırım. Ve tabiİ kimse devletin gücünü, hafızasını, mücadele azmini, kararlılığını, iradesini, kurumlar arasındaki eş güdümünü test etmeye kalkmasın! FETÖ, PKK/YPG, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle gerek yurt içinde gerekse de sınır ötesinde nasıl mücadele ettiğimizi kimse görmezden gelemez. Sadece onlarla değil, onları yöneten, yönlendiren küresel güç merkezlerine karşı dimdik bir şekilde nasıl mücadele ettiğimizi unutmasınlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle artık kuklalarla değil, kuklacılarla mücadele ettiğimizi iyi bilsinler" dedi.

1500 OLAN ETKİNLİK SAYISI 3 BİNE ÇIKTI
İletişim Başkanlığı olarak 15 Temmuz’un tarihsel ve toplumsal önemini, FETÖ’nün gerçek yüzünü ortaya koymayı en önemli vazifelerden biri olarak addettiklerini belirten Altun, bu amaçla son iki yıldır hem yurt içinde hem de yurtdışında tüm 15 Temmuz etkinliklerinin koordinasyonunu sağlamaya çalıştıklarını kaydetti. Altun, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın, üniversitelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın 15 Temmuz etkinliklerini eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde yürütmelerine yardımcı oluyoruz. Her geçen yıl 15 Temmuz’u daha güçlü hatırlamak ve geleceğe taşımak için daha büyük bir gayret içerisinde olacağız. Büyük bir memnuniyetle şunu söyleyebilirim ki gerek yurt içinde gerekse de yurtdışında tüm kamu, sivil toplum ve üniversitelerimizin 15 Temmuz’a yönelik hassasiyetlerinde hem nitelik hem de nicelik yönünden artan bir ilgi var. Bu, gelecek açısından bizlere umut veren bir durum" görüşünü dile getirdi. Altun,  2019 yılında yurt içinde ve yurt dışında yaklaşık bin 500 olan etkinlik sayısının bu yıl 3 bine ulaştığını, İletişim Başkanlığı olarak 15 Temmuz etkinliklerini sadece koordine etmediklerini, aynı zamanda birçok çalışma ve projeyi de bizzat yürüttüklerini anlattı.

ÜLKESİNE KARŞI OPERASYON MERKEZİNE DÖNÜŞENLER KESİM VAR"
İletişim Başkanı Altun, basının içinde Türkiye’ye karşı manipülatif ve provokatif bilgi üreten bir kesimin varlığına işaret ederken şu mesajları verdi:
"Üzülerek ifade ediyorum ki basınımızda, dışarıdan fonlanan, etkilere ve yönlendirmelere açık; Türkiye’nin kalkınmasına, dünya milletlerinin gönlüne girmesine, diplomaside zaferler elde etmesine, adaletsiz dünya sistemine karşı iddialı duruşuna ve Sayın Cumhurbaşkanımızın millet tarafından desteklenmesine karşı manipülatif ve provakatif bilgi üreterek ülkesine karşı operasyon merkezlerine dönüşen bir kesim de vardır. Ne yazık ki bu kesimin yeri geldiğinde terör örgütlerinin propaganda aygıtı olarak devreye girdiklerini, ellerindeki medya gücünü bir silah olarak devlete ve millete doğrulttuklarını da müşahade ediyoruz. Bu noktada bağımsız, yerli ve milli bir medya kavramı son derece stratejik önem arz ediyor. Sadece ülkemiz için değil, bölgemiz için, dünyamız için hayati önemi olan bir husustan bahsediyoruz. Medyada marjinal bir şekilde de kendisine yer bulan bu kesimlere bir çağrıda bulunmak istiyorum; Bırakın artık bu coğrafyada, bu topraklarda 5'inci kol faaliyetleri sürdürmeyi ve gerçek anlamda 4'üncü kuvvet olarak hareket edin. Demokrasi içinde medyanın olması gereken yerde olun. Demokrasi düşmanlığı yapmayın, demokrasimize hizmet edin." (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi