Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli çalışmaları değerlendirdi.

Kozlu olarak Kilimli ve merkezin asfalt ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Nevdet Karaveli, “Yolda fark yaratacağız” dedi.

Hedeflerinin köylere standardı yüksek hizmetler getirmek olduğunu belirten Necdet karaveli şunları söyledi:

KİLİMLİ, MERKEZ VE KOZLU ‘NUN ASFALT İHALELERİ TAMAM..

“Şu anda Temmuz ayının ortasındayız ve sezonun da artık ortasına doğru geldik geliyoruz. Biz özellikle sıcak asfaltların uygulanması noktasında çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Merkez bölgesinde ihaleyi Kozlu olarak biz yaptık. Burada hem Kilimli ilçemizin hem de Merkez ilçemizin asfalt ihalesini Biz yapmış olduk ve dolayısıyla Kozlu'daki sıcak asfalt çalışmamız Köyde ödeneğinden olan çalışmanız yaklaşık %50 seviyelerine gelmek üzere. Son iki gündür hava muhalefeti sebebiyle çalışmalara ara vermek zorunda kaldık.  Devamında da inşallah önümüzde ki hafta itibariyle biz Merkez ilçedeki Köydes programımız da olan sıcak asfalt uygulamalarında başlayacağız. Devamında da inşallah kilimli ilçemizde Bu bölgedeki hiç çalışmalarımızı bitireceğiz”

GÖKÇEBEY’DE ASFALT ÇALIŞMASINI TAMAMLAMAK İSTİYORUZ

Gökçebey’de asfalt çalışmasanı tamamlamak istediklerini belirten Necdet Karaveli, “Vadi bölgesinde de Çaycuma'da Bir de 60 seviyesinde sıcak asfalt çalışmalarımızı tamamladık. Dün itibariyle de Devrek bölgesinde çalışmalarımız başladı. Gökçebey'de zaten asfalt programımızın yoğunluğu az olduğu için diğer bir finişheri de devreye sokarak Gökçebey'de ki asfalt çalışmaları tamamlamak istiyoruz.” Dedi.

EREĞLİ VE ALAPLI’DA FİRMA YENİ BİR EKİP KURUYOR

Ereğli ve Alaplı’da asfalt ihalesini alan firmanı ekip kurduğunu belirten Necdet karaveli, “Sadece problem sıcak asfalt uygulamasında Ereğli ve Alaplı gözüküyor Yüklenici firma Merkezde işleri alan firma olduğu için orada yeni bir ekip kurma aşamasında ve bu durumda Sayın valimize ilettiler. Bir yandan da hem satih kaplamaları, 1.kat asfalt çalışmalarını, hem de 2. kat asfalt çalışmaları bu bölgemizde devam ediyor. Aynı zamanda yine ekiplerimiz Hem rotmiks yama çalışmalarına devam ediyor. Diğer yandan da inşallah çalışmalarımızı belirli bir aşamaya getirdikten sonra BSK dediğimiz sıcak asfalt dediğiniz karışımlara Ve satih bakımlarına başlayacak.” Şeklinde konuştu.

SU ÇALIŞMALARINDA SIKINTI YOK

Necdet Karaveli, “Ayrıca diğer yandan da su ile ilgili çalışmalarımız da bölgemizin dönemde devam ediyor. Bu konuda pek bir problem gözükmüyor” dedi.

KÖYLERE PARKELERİN NAKLEDİLMESİ DEVAM EDİYOR

Köylere parkelerin nakledilmesi çalışmalarını devam ettiğini belirten Necdet Karaveli, “Yine devamında İlçelerde köylerimize parkelerin nakledilmesi ve işçiliğinin yapılması noktasında da belirli bir aşama yaşadık ve İnşallah biz parke çalışmalarımıza da yoğun bir şekilde devam edeceğiz” dedi.

TAKVİYE ARAÇLARLA ÇÖP SORUNNU HALEDİYORUZ

Takviye araç kiraladıklarını belirten Necdet karaveli, “Sadece çöp ile ilgili zaman zaman problemleri yansımaya başladı. Yaz aylarında takviye olarak kiraladığımız araçlar da devreye girdi bölgemizde ve inşallah en kısa zamanda buradaki aksaklıklar da telafi edilip çöp noktasında da aksama yaşamamaya çalışacağız” dedi.

İLLER BANKASI BORÇLANMAIZ KABUL EDİLDİ

İller Bankası’ndan borçlanmanın kabul edildiğini ve çalışmaların daha da hızlanacağını belirten Necdet karaveli, “Diğer yandan da bizim İller Bankası borçlanma mı kabul edildi ve devamı da İnşallah zamanla ilgili bir problem yaşanmaz ise biz köydes programlarıyla devam ettiğiniz yolların devamını yine tekrar ihale yapıp İller Bankası ödemesi ile gelen sıcak asfalt uygulamalarını da gerçekleştireceğiz” dedi.

ALT YAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

Karaveli, “Tabii ki Zonguldak’ımız zor bir yer özellikle ve arazi yapısı anlamında kışın sorun çıkartan yollarımız var. Bunların bir an önce altyapı anlamında çalışmaların yapılıp devamında asfalt çalışmalarını üzerine yapmak istiyoruz.” Dedi.

HERGÜN FARKLI KÖYDE HALKIMIZLA BERABERİZ..

Bölgeyi yakından takip ettiklerini belirten Karaveli, “İnşallah verimli bir zaman geçireceğimizi ümit ediyoruz ve bölgeyi yakından takip ediyoruz. Neredeyse her gün farklı bir ilçeye, farklı köylere gitmeye çalışıyoruz. Ve bir yandan da Cumhurbaşkanımızın Bize vermiş olduğu talimat üzerine bir yaz aylarında vaktimizin çoğunu köylerde geçirmeye çalışıyoruz. Vatandaşımızın sıkıntılarını yerinde dinleyip çözüm üretme aşamasında çaba içerisindeyiz. İnşallah da bu noktada başarılı olacak diye düşünüyorum. Bizim maksadımız gerçekten bölgemize Yüksek kalitede hizmet etmek standart yüksek hizmetler yapmaktır.” Dedi.

YOL ÇALIŞMASINDA BİR FARK YARATACAĞIZ

Karaveli son olarak, “Dediğim gibi bol verimli bir zaman geçireceğimiz de inanıyoruz. Çünkü iyi başladık Ve iyi de götürüyoruz inşallah. Özellikle hava şartları da bize müsaade ederse biz bu yıl özellikle yol anlamında bir fark yaratacağız diye düşünüyoruz.” Şeklinde konuştu.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi