Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) Çanakkale Şubesi Başkanı Zonguldaklı Zeynel Kılıç, Ayasofya'nın ibadete açılmasını değerlendirerek, " Fatih Sultan Mehmet'in bize bir emanetidir. Fatih Sultan Mehmet'in Fethi Hakkı olarak, kılıç Hakkı olarak buraya camiyi Müslümanlara emanet etmişti ve emanet yerini bulmuştur" dedi.
Zonguldaklı olan ve yılık iznini memleketinde geçiren Zeynel Kılıç, gençlere güvendiklerini ve Türkiye'ni geleceğinin geçlerde olduğunu söyledi. Zeynel Kılıç açıklamasında şunları söyledi:

FATİH SULTAN MEHMET'İN FETHİ HAKKI OLARAK, KILIÇ HAKKI OLARAK BURAYA CAMİYE MÜSLÜMANLARA EMANET ETMİŞTİ VE EMANET YERİNİ BULMUŞTUR
"Ayasofya Fatih Sultan Mehmet'in bize bir emanetidir. Burası bir kiliseden döndürülen bir yer değil müzeden camiye dönen bir yerdir ve burası çok önemlidir. Sanki burası bir ibadethane idi ve bu ibadethane den camiye döndürülmüş gibi bir algı var bunun yanlış olduğunu özellikle buradan belirtmek istiyorum. Burası Fatih Sultan Mehmet'in bize bir emanetidir. Fatih Sultan Mehmet'in Fethi Hakkı olarak, kılıç hakkı olarak buraya camiye Müslümanlara emanet etmişti ve emanet yerini bulmuştur.TÜGVA Çanakkale temsilciliği olarak ve diğer TÜGVA il temsilcilikleri genel merkezimizde Ayasofya'nı ibadete açılmasını bu şekilde değerlendiriyor. 

GENÇLİK VARSA SİZ VARSINIZ
Gençlerimize inancımız tam. Çünkü gençliğiniz varsa sizde varsınız, eğer gençliğiniz yoksa siz de yoksunuz demektir. Biz bütün birikimimizi geleceğe dönük tüm irademizi gençliğe emanet etmek istiyoruz. Türkiye Gençlik vakfı olarak bütün misyonumuzu ve vizyonumuzu bu çizgi ile beraber hareket ediyoruz."

İZNİMİ MEMLEKETİMDE GEÇİRİYORUM
Şu anda Zonguldak'tayım çünkü  ben Zonguldaklıyım. Çanakkale'de Çanakkale 18 Mart Üiversitesi'nde akademik personel olarak görev yapmaktayım. Her yıl da Zonguldak'a gelerek memleketimde tatilimi geçirmiş bulunmaktayım."

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi