Zonguldak Merkez Fener İlkokulunda 23 yıldan bu tarafa Müdür Yardımcısı ve Öğretmenlik yapan Sabri Kaya 41 yıl hizmet verdiği mesleğinden doğum gününde 65 yaş haddinden emekli olması öğrencileri arasında sevinci ve hüznü bir arada yaşattı. 
Fener İlkokulu İdaresi penceresinden bahçeye bakan öğretmen Sabri Kaya, okulun bahçesindeki çocukların kendi öğrencileri olduğunu görünce bahçeye indi. Aylar sonra öğrencilerini ekranda değil karşılarında görünce pandemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları altında öğrencileriyle hasret giderdi. Okulun 2/A sınıfı Öğrenci ve veliler tarafından üzerinde , “ sevginiz kalbimde, açtığınız gül hiçbir zaman solmayacak canım öğretmenim “ yazılı pasta getirildi ve temsili olarak kesilerek minik öğrenciler öğretmeninin doğum gününü kutladılar.Daha sonra öğretmeni Sabri Kaya ise öğrencilerine , “ Geleceğe nefes ol kampanyası “ kapsamında çam tohumu ve hikaye kitapları hediye etti.
Okul bahçesinde öğrencilerinin bu anlamlı ziyaretinden oldukça  mutluluk duyduğunu  belirten Sabri Kaya veda konuşmasının ardından öğrencilerine şöyle dedi. “ Bu ayrılık zorunlu bir ayrılık, aslında sizleri de bu okuldan mezun etmek isterdim. Ama olmadı, çocuklar başarının yolu öğretmeni sevmekten geçer. Benden sonra gelecek öğretmeninizi de sevin çok sevin , ama merak etmeyin ben Zonguldak’tayım sizlerin başarılarınızı hep takip edeceğim. Sizlerde her istediğiniz de ben yanınızda olacağım dedi . Bu gün itibariyle öğretmenlik mesleğinden emekli oluyorum. Geçen 41 yıllık dönemimde bir çok okullarda görev yaptım, görev süresi içersinde tanıdığım öğrencilerime, öğrenci velilerine ve birlikte görev yaptığım tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum “ dedi. 
te yandan 41 yıllık eğitimci Sabri Kaya, 1956 yılında Trabzon Maçka da doğdu. İlkokulu Maçka da bitirdi. Orta ve Lise Eğitimini Zonguldak Kozlu da tamamladı 1978 yılında Kastamonu Eğitim Enstitüsünden mezun oldu. 1980 yılında Trabzon Akçaabat’ta göreve başladı. 1982 yılında Trabzon Sürmene İlçesinde Müdür yetkili öğretmen olarak görev yaptı, 1985 yılında Zonguldak Çaycuma ilçesine atandı ve burada 6 yıl sınıf  öğretmeni ve Müdür yetkili öğretmen olarak çalıştı. 1991 yılında Erzurum Aşkale’de öğretmenlik yaptı. 1992 yılında Zonguldak Kilimli İlçesi Damarlı İlkokulunda görev yaptık. Merkez Tepebaşı İlkokulunda Müdür yardımcısı görevinin ardından son 23 yıldan bu tarafa Merkez Fener İlkokulunda Müdür Yardımcısı ve öğretmen olarak görevini yaparak 41’nci eğitim yılını tamamladı. (Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi