TFF İkinci  Lig Beyaz Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’un Kulüp Başkanı Süleyman Caner, takımın içinde bulunduğu son durum hakkında bilgiler verdi.

Takıma destek verilmesi konusunda şehrin  vurdumduymaz  davrandığını belirten Caner, bu konuda  herkese  duyarlı olmaları çağrısında bulundu.

Zonguldak’tan para kazanıp ta  başka yerlere bol keseden harcama yapanların birazda takıma destek olması gerektiğini anlatan Caner, çok sert ifadeler kullandı.

 Süleyman Caner, Bir terör örgütüne  çanta dolusu para taşıyanların Zonguldakspor’a  yardım yapmak için  fetva beklediklerini  iddia etti.

KESİNLİKLE KAZANMALIYIZ

Öncelikle futbol takımının konumu hakkında konuşan Caner,

Kazanmaları gereken 1922 Konya maçından 1 puanla ayrıldıklarını, bu maçta kaybedilen puanları Pazar günü oynayacakları Gümüşhane spor müsabakasını  kazanarak  telafi etmek istediklerini söyledi. Caner, Play-Off yarışından uzaklaşmamak için kazanmaktan başka çarelerin olmadığını belirterek şöyle konuştu,” Mutlak kazanmak için gittiğimiz Konya deplasmanında öne geçmemize rağmen  maçı berabere tamamladık. Bu kayıp bizim için üzücü oldu. Play-Off yarışından kopmamak için Pazar günü konuk edeceğimiz Gümüşhane maçını  kazanmaktan başla çaremiz kalmadı. Samsun maçında olduğu gibi taraftarlarımızı bu maça davet ediyoruz. Onların desteği ile üç puanı alıp yolumuz devam etmek hedefindeyiz”

REKLAM KONUSUNDA FAKİRİZ

Büyük  bir kent olmalarına rağmen takıma destek konusunda  geride kalındığını anlatan Caner, tüm iş adamı ve esnaflardan  reklam vererek   destek olmalarını istedi,” Sahaya  reklam verilmesi konusunda çok fakiriz. Zonguldak merkez, ilçe ve beldeleri ile birlikte büyük bir kent olmasına rağmen tek profesyonel takımı olan Zonguldak Kömürspor’a reklam verme konusunda  çok geride kaldık. Zonguldak’tan para kazanan kim ne iş yapıyorsa gücü neyse gelsinler reklam vererek destek olsunlar. Şu anda sahamızda hiç reklam yok. Kotluk satışlarında 12 kişiyi geçemedik. 1000 TL destek olup koltuk almaktan dahi   geri kalıyorlar. Bu takım şu anda misafirhanede kalıyor. Transferi son anda açıp kısa sürede bir takım yaptık. Sezon başında bizim için küme düşerler dediler. Ama bu çocuklar  gönül birliği yaparak bizi Play-Off sınırına soktular. Tüm olumsuzluklarına rağmen elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.  Herkes elini taşın altına koysun.”

 FETÖ’ye para taşıyanlar  fetva alıyor

 Zamanında  bir  malum  terör  örgütü  yapılanmasına sorgusuz  para taşıyanların veya gönderenlerin Zonguldak Kömürspor’a destek olmaktan  kaçındıklarını belirten Caner, çok sert konuşarak bu kişilerin Zonguldakspor’a yardım yapmaktan için  fetva aldıklarını belirtti. Caner şu ifadeleri kullandı” Dün malum  terör örgütü yapılanmasına herkes para taşıyordu. Sormadan  paralar gönderilmiyordu. Nereye gittiği ve ne yapıldığı belli olmayan  paralar gönderiliyordu. ‘Bu paraları ne yapıyorsunuz ‘ diye sormadan   gönderiyorlardı. 

Ben bunları biliyorum. Oraya sorgusuz sualsiz  helaldir diye gönderdiniz.  Sizin gözünüzde futbolu haram  olarak görüyorsunuz. Futbola para verilmez diye konuşuyorsunuz. Ama o mağlup terör örgütüne  sorgusuz  sualsiz para verirken sesiniz çıkmıyordu. Oraya gönderdiğiniz paraların günahı çok büyük. O terör örgününe destek olan esnaflar kendini bilir. Bugün Zonguldak’ta esnaflık ve ticaretinizi devam ettiriyorsanız gelin Zonguldakspor’a destek olun. Zonguldakspor daha iyi yerlere gelirse  gençler kötü alışkanlıklardan uzak dururlar. Bu gençler alt yarıda spor yapacaklar. Futbol oynayacaklar. Sadece futbol değil, diğer branşlarda spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak  duracaklar. Zonguldakspor güçlü oldursa alt yapıyı besler. Ama siz dün koşa koşa   mağlup terör örgütüne  veriyordunuz. Zonguldakspor’a geldiğinde  fetva alacaksınız ‘ Haramı, helal mi’ diye . Bu zihniyete yazıklar olsun. Zonguldak’tan para kazanıyorsan, ekmek  giyiyorsan bu takıma az-çok demeden destek olacaksın. Bunu yapmak zorundasın. “

ZONGULDAK’IN GENÇLERİNE BORÇUNUZ VAR

Şehirde  para kazanan esnafların  ve  bir otelin  ücretini  peşin almadan Zonguldak Kömürspor’a hizmet vermediğini  ifade eden Caner,  Zonguldak Kömürspor’un Yunan takımı olmadığını ifade etti.”  Şu ana kadar  gitmediğiniz deplasman kalmadı. Gittiğimiz yerlerde  kaldığımız otellerin paralarını  sonradan ödüyoruz.  Bu konuda  dışarıdaki oteller bize zorluk çıkarmadılar. İki hafta  önce şehrimizde oynadığımız bir maç öncesinde  rakip takım bizimde aynı otelde kalmak istemedi. Bizde mecburen başka otelde kalma zorunluluğu yaşadık. Ama   parasını peşin almadan rezervasyon yapmadılar. Biz Yunan takımı değiliz.  Bu çocuklar Yunanistan’ı değil Zonguldak’ı temsil ediyorlar. Bu takım üst  liglere çıkarsa kazanan oteller olacak. Çünkü büyük takımlar gelecek. Daha çok taraftar gelecek.  Kazanan  esnaf olacak. Biz kimseye parasız kalalım demiyoruz. Bizden ücretini alsınlar ama biraz ayrıcalık yapılsın. Ücrette indirim yapılmalı.  Bu şekilde  destek olunabilir. Ama  ‘ Parayı peşin almadan rezervasyon yapmıyorum’ demek  yakışmaz. Bu tür yaklaşımlar bizi  üzüyor. Şevkimizi kırıyor.  Şunu kimse unutmasın. Bu şehrin bu Zonguldak’ın gençlerine  borcu var. Herkes  taşın altına elini sokacak. Taktiri Zonguldak halkına bırakıyorum.”

BU ZONGULDAK SEVDASI 

Kendilerine  her zaman destek olan Başta Vali Erdoğan Bektaş, Ak Parti Milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı, , Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan, CHP Millet Vekilleri,  Emniyet Müdürü  Ahmet Metin Turanlı, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı olmak üzere Zonguldak Kömrüspor’a kim destek vermişse teşekkür eden Caner, bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırdı. “ Bize kimin çok ufakta olsa yardımı olan  herkese teşekkür ediyorum. Valimiz. AK Parti Millet Vekillerimiz, CHP Millet Vekillerimiz, AK Pati İl Başkanımız, Belediye Başkanımız Selim Alan, Emniyet Müdürümüz destek olmaya çalışıyor. Biz  Çaycuma’ya antrenmana gidiyoruz. Sağ olsun Bülent Kantarcı, konuklama  dahil elinden gelen yardımı yapıyor. Mesele  zorluklar altında ayakta kalmaya çalışan bir futbol kulübüne destek olma  gayretidir. İyi niyetli olma  gayretidir. Bize zerre kadar katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Böyle yapmayanları da bundan sonra söyleyeceğim. Sahada reklam yoksa bu ayıp  Zonguldak’ta para kazanıp ta  altında son model arabalarla gezenlerindir.  Dışarıda kendini kral Faruk gibi gösterenlerindir.  El ele verip sevgi ile bir başarı tablonu yazmaya çalışıyoruz. Bu sevda işi. İçinde zerre kadar Zonguldak sevdası olan yanımızda olacak. İçimizde Zonguldak sevdası yok dilenlere bizim den bundan sonra lafımız yok” diye konuştu. 

HABER: ERCAN AYGÜN

Editör: Haber Merkezi